9 mobilsikkerhed komse 062016

10 tips som gör din mobil säker

Din mobiltelefon är inte bara värdefull för dig, utan även för kriminella. Här ger vi några goda råd om hur du kan skydda din telefon mot virus och skadliga program samt hur du undviker att simpla ficktjuvar kommer åt telefonen.

18 april 2016

Smartmobilen har på kort tid blivit en av våra käraste ägodelar. Den ersätter inte bara den fasta telefonen och kameran, utan även datorn, plånboken, banken och mycket annat. Det fina med en modern telefon är att det går att lägga till nya funktioner med hjälp av appar.

Det är visserligen praktiskt att ha allting med sig, men i takt med att allt mer känslig information sparas i telefonen blir den också attraktivare för tjuvar och andra kriminella. Därför är det viktigt att skydda telefonen på bästa sätt.

När det gäller säkerhet och telefoner rör det sig i själva verket om två saker:

För det första måste telefonen skyddas mot digitala skurkar som med hjälp av farliga program, spioner och annat försöker snappa upp din privata information.

För det andra: gäller det att se till att skydda telefonen om den blir stulen rent fysiskt, så att tjuven inte hur som helst komma åt innehållet.

Båda dessa scenarier är tyvärr rätt vanliga och de drabbar dagligen tusentals människor på olika sätt. Det finns dock en hel del att göra för att förhindra att viktig information hamnar i fel händer.

Följer du våra råd har du kommit en bra bit på vägen till en säkrare telefon.

> Skydda din mobil och pekdator

Kanske är du intresserad av...