Quiz: Har du koll på säkerheten i mobilen?
Quiz

Klarar du vårt quiz? Testa och se om du har koll på säkerheten. 

© Shutterstock

Quiz: Har du koll på säkerheten i mobilen?

Hur många sekunder tar det att hacka en telefon – och varför är det en dålig idé att använda öppna WiFi-nätverk? Gör vårt quiz om mobilsäkerhet och se om du har koll på säkerheten.

En gång i tiden var en mobiltelefon en relativt enkel apparat som du kunde använda för att skicka SMS och ringa kontakterna i telefonboken.

Idag är en mobiltelefon en avancerad och komplex länk mellan oss själva och resten av världen, och den rymmer en mängd funktioner. 

Mobilen är för många det digitala fotoalbumet där bilder och videor delas kors och tvärs – ofta med hjälp av sociala medier och meddelandetjänster som Facebook, Messenger och Snapchat.

För andra ger mobilen tillgång till det offentliga i form av mobilt BankID, medan vissa använder mobilen för att handla aktier, shoppa online och hålla koll på avtal. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan använda mobilen till. 

> Läs även: Så gör du din Android-telefon säker

Testa dina kunskaper om mobilsäkerhet

Men först kan du testa dina kunskaper om mobilsäkerhet i vårt quiz.

Om du får flera fel i quizet bör du definitivt läsa vår artikel och få tips om hur du får en säker mobiltelefon.

Din mobil är ett ymnighetshorn för hackare

Mobilen är därför inte längre bara en telefon, den är också ett ymnighetshorn för hackare och IT-brottslingar. Om de har tillgång till din mobil kan de få tillgång till mängder av värdefull information om dig, dina data och dina betalningsuppgifter.

> Läs även: Har du koll på säkerheten på din telefon?

Därför är det viktigt att du skyddar din telefon på bästa sätt.

Kanske är du intresserad av...