Hitta mobilen

Med rätt app är det lätt att hitta mobiltelefonen om du tappar bort den.

Så här hittar du mobiltelefonen om du tappar bort den

I både Android och iOS finns det verktyg för att hitta en borttappad telefon. Så här gör du!

1 februari 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Med tanke på hur mycket de flesta av oss använder sina mobiltelefoner numera, är det inte så konstigt om det känns extra jobbigt att förlora den. Det spelar ingen roll om den blir stulen, kvarglömd eller borttappad, det är alltid smart att förbereda ett sätt att spåra den.

Här är tre sätt att spåra en mobiltelefon.

Hitta en Android-telefon

I de flesta Android-telefoner finns Googles app Find My Device förinstallerad. Funktionen finns i förekommande fall under säkerhetsinställningarna.

Om en Android-telefon inte innehåller funktionen går det att installera den från Google Play Butik. Sök efter hitta min enhet och hämta appen Find My Device.

När appen är installerad och konfigurerad med rätt Google-konto är det lätt att hitta telefonen. Sök efter hitta min enhet på Google och logga in med samma konto, så ser du på en karta var telefonen är. Det går även att spela upp ett ljud i den.

Är telefonen stulen kan den också låsas och rensas från allt innehåll.

Google Find My Device - hitta mobiltelefonen om du tappar bort den.

Med appen Find My Device i en Android-enhet är det lätt att spåra den från datorn.

Hitta en iPhone

Aktivera Hitta min iPhone via Inställningar / Konton och lösenord / iCloud / Hitta min iPhone. När funktionen är aktiverad är det lätt att hitta telefonen.

Öppna iCloud och logga in på kontot. Nu visas alla enheter som är knutna till kontot. På en karta visas det var enheterna finns och det går att spela upp ljud i dem. Apples enheter kan även försättas i borttappat läge eller raderas.

När telefonen är låst kan du visa din kontaktinformation för att upphittaren ska kunna kontakta dig.

Hitta telefon med Trackview

I både Android och iOS kan du använda appen Trackview, som vi skriver om i PC-tidningen nummer 3/2018.

Med appen går det att hitta telefonen via gps, men även via den inbyggda kameran.

Trackview kan nämligen visa det som mobilkameran ser. Har du tur känner du igen vardagsrumssoffan eller skrivbordet på jobbet. Är telefonen stulen kanske du kan se tjuven som försöker komma in i telefonen. Med appen kan även mobiltelefonen användas som en övervakningskamera.

Prenumererar du på PC-tidningen kan du från Fördelszonen hämta appen och läsa en guide om hur den konfigureras i mobiltelefonen och datorn.

Just nu kan du pröva 1 nummer av PC-tidningen och få full tillgång till Fördelszonen för endast 29 kronor!

Kanske är du intresserad av...