Falska Android-appar

Om du har hämtat någon av dessa appar bör du avinstallera dem så snabbt som möjligt.

© Trend Micro

Falska appar infekterar miljontals telefoner

Har du drabbats av massiva mängder reklam på telefonen? I så fall bör du kontrollera om du har hämtat någon av dessa appar.

Reklam som plötsligt täcker hela skärmen eller stora mängder reklam som aldrig upphör att visas. Det kan bli resultatet om du har hämtat och installerat någon av dessa 85 Android-appar, som har visat sig innehålla extremt påträngande reklam. 

Det visar en genomgång som säkerhetsföretaget Trend Micro har publicerat. 

85 falska appar bortplockade från Google Play Butik

Dessa 85 appar har plockats bort från Google Play Butik av Google själva, men om du redan har hämtat någon av dem innan de raderades finns appen fortfarande kvar i din telefon. 

De falska apparna har primärt låtsats vara fotoappar och spel, och flera av de mest populära har hämtats fler än en miljon gånger. Det handlar bland andra om "Super Selfie", "Cos Camera", "Pop Camera" och "Stroke Line Puzzle".

Många av apparna har dessutom varit så lömskt utformade att de har skapat en genväg till startskärmen, vilket har gjort det möjligt att via stora reklamblock varje gång som användaren låser upp telefonen. 

Läs också: 8 (säkra) gratisappar du bör ha i mobilen

Så raderar du de falska apparna

Det är lyckligtvis ganska enkelt att bli av med de påträngande apparna om du har fått in någon i din telefon. Så här gör du:

  1. Gå till telefonens inställningar
  2. Tryck på Appar och aviseringar
  3. Tryck på appen som du vill radera
  4. Tryck på Avinstallera

Du kan se hela listan med appar som har plockats bort från Google Play Butik via den här länken

> Läs också: Hitta rätt appar - och undvik falska

Kanske är du intresserad av...