Bra appar till mobilen

Det finns många bra och gratis appar till smartmobilen - här visar vi åtta stycken som finns till iOS och Android.

© Shutterstock

8 gratisappar du bör ha i mobilen

Apples App Store och Google Play Butik innehåller en oöverskådlig mängd appar, och de flesta användare hämtar samma appar. Här är åtta praktiska appar som du kanske har missat.

Det råder ingen brist på bra gratisappar vare sig i Googles app-butik Play Butik eller i Apples App Store. Tvärtom kan det vara svårt att få någon form av överblick över allt som erbjuds.

En metod är att titta på topplistorna över populära appar, men det finns många bra appar som aldrig lyckas klättra in på topplistorna över de mest nedladdade apparna, och därmed inte får den uppmärksamhet som de förtjänar.

Därför har vi plockat fram åtta stycken bra appar där några kanske är okänd mark för dig, medan andra är för bra för att missa.

  1. Spiir
  2. Kahoot!
  3. Lifecake
  4. EasyPark
  5. Vivino
  6. SMHI
  7. 1177 Vårdguiden
  8. SMSlivräddare 

1. Spiir - En bankman i fickformat

Spiir-appen kopplas till din banks mobil-app så att du kan få goda råd och hjälp att administrera din privatekonomi och följa en budget.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

2. Kahoot! - Din digitala frågesport

Kahoot! är en tjänst för att skapa frågesporter med många deltagare. Appen fungerar som varje deltagares eget digitala svarsformulär.

Här kan du få hjälp att skapa egna frågesporter - eller testa dina egna datorkunskaper med PC-tidningens quiz.

> Android - Klicka här
> iOS -
Klicka här

Kahoot quiz app
Kahoot

Kahoot! är populärt både bland barn och vuxna

© Hi-Point Shutterstock.com

3. Lifecake - Följ familjens minsting på nära håll

Lifecake är en stängd fotobok för barnfamiljer.

Här går det att dela bilder och filmer med en utvald skara släktingar och vänner. Föräldrarna väljer nämligen själva vilka som kan se albumen.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

4. EasyPark - Undvik onödiga parkeringsböter

Med EasyParks app är det enkelt att betala för sin parkering på alla platser, oavsett stad eller land, där EasyPark har hand om parkeringsplatserna.

Med appen behöver du inte ens vara i närheten av för att kunna förlänga parkeringstiden, det ordnar du direkt i telefonen.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

5. Vivino - Din digitala vinkännare

Vivino är en genial app för alla som tycker om ett glas gott vin, men inte är något vandrande uppslagsverk när det handlar om viner.

Med appen fotograferar du etiketten på flaskan, sedan kan du läsa andra användares bedömningar av vinet samt en fingervisning om vad en flaska kan kosta.

> Android - Klicka här
> iOS - Klik her

6. SMHI - Detaljerade väderprognoser

Den här appen behöver egentligen inte någon introduktion. Det är kanske inte den snyggaste väderappen, men den innehåller mycket information och tydliga prognoser. Dessutom får du notiser när det utfärdas vädervarningar, så att du inte blir överraskad av något otrevligt.

Vill du ha fler alternativ? I den här artikeln kan du läsa om fler vädertjänster.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

7. 1177 Vårdguiden - Håll koll på recepten

Om du har svårt att komma i håg de kryptiska namnen på dina receptbelagda mediciner behöver du 1177 Vårdguiden. Här kan du logga in och se de recept som du har fått utskrivna och förnya dem om det skulle behövas.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

8. SMSlivräddare - Rädda liv med telefonen

Förhoppningsvis behöver du aldrig den här appen, men den kan rädda någons liv. Registrera dig om du kan hjärt-lungräddning, och om någon drabbas av hjärtstillestånd i närheten kan du få ett larm med en förfrågan om att hjälpa till.

> Android - Klicka här
> iOS - Klicka här

Få fler tips på praktiska gratisprogram

I PC-tidningen 11/2019 får du många fler tips på gratisverktyg till din mobil och dator.

Vi har valt ut en mängd praktiska, säkra och gratisprogram för Windows, plus gratis hemsidor som bland annat hjälper dig att spara pengar. 

> Som läsare av PC-tidningen kan du läsa guiden i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...