Väderprognoser i mobilen - bästa väderappen
Bästa väderappen:

Det är stora skillnader på de olika vädertjänsterna i mobilen och datorn. Här är våra tre favoriter.

De 3 bästa vädertjänsterna

Har du inget att säga kan du alltid prata om vädret. Frågan är bara hur du håller dig väderuppdaterad på bästa sätt. Vi har svaret.

Statens Meteorologiska Centralanstalt grundades 1874. De tre personer som jobbade där då presenterade sin första väderprognos för allmänheten den 1 juli det året.

Sedan 1945 känner vi institutionen som SMHI, eller Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut. Numera behöver vi inte se på Rapport eller lyssna på Ekot för att få veta vad det ska bli för väder. SMHI är lätt att nå via hemsidan och den egna appen.

Tillgängligheten gör också att det finns många bra alternativ för den som vill veta vad det ska bli för väder. Här är tre av de bästa vädertjänsterna för såväl datorn som mobilen.

  1. SMHI:s app och hemsida
  2. Yr.no
  3. Met Office

LÄS ÄVEN: Våra favoriter: 10 gratisappar du ska ha i mobilen

1. SMHI:s app och hemsida

Vem klarar sig utan SMHI:s app på morgonen när man ska få iväg ungarna till skolan eller om man funderar på om det är läge att ta den där fisketuren som man har längtat efter?

SMHI har spottat upp sig på senare år och tjänsten visar tydligt aktuellt väder över landet och där man bor. Det är plättlätt att se dagens väder och hur det (förmodligen) kommer att se ut under de närmaste tio dagarna.

Det är inte alltid långtidsprognoserna är korrekta, men de ger i alla fall en fingervisning om vad som väntar.

> SMHI:s hemsida

> SMHI:s app för Android, iPad, iPhone

SMHI app för iPhone

SMHI:s app för iPhone är enkel och tydligt. Bästa funktionen är tiodygnsprognosen. Det finns även en särskild app för iPad.

2. Yr.no

Det är svårt att komma förbi norska Yr, som många anser ha bättre prognoser än SMHI. Namnet till trots har tjänsten fått stor uppmärksamhet på senare år.

Hemsidan är överskådlig och lätta att hitta på och prognoserna är av någon anledning oftare mer korrekta än från andra håll.

Det går till exempel att få en avisering i mobilen varje morgon med dagens väder. En annan spännande funktion är att man kan följa vädrets utveckling grafiskt genom att rulla framåt eller bakåt över dagen.

Tyvärr finns varken hemsidan eller appen på svenska. Det är norska eller engelska som gäller. Trevligt i det sammanhanget är dock att hemsidan även finns på nordsamiska.

> Yrs hemsida

> Yrs app för Android, iOS

yr väder - bästa väderappen

Yr.no visar tydligt hur vädret blir. Sidan finns inte på svenska, men väl på nordsamiska.

3. Met Office

Met Office är det brittiska meteorologiska institutet, som är känt för sin pålitlighet.

Både hemsidan och appen är lätt att använda och det går snabbt att se hur vädret blir.

Det dock bara att söka på större städer. Därför är det bäst att låta appen använda mobilens position för att kunna visa det lokala vädret.

> Met Offices hemsida

> Met Offices app för Android, iOS

Met office weather app

Appen från brittiska Met Office är enkel och tydlig, men den finns bara på engelska.

Kanske är du intresserad av...