Säkra appar
Var på din vakt när du hämtar appar till mobilen. Det här ska du tänka på.
© Shutterstock

Hitta rätt appar – och undvik falska

Det finns miljontals appar i App Store och Google Play och det kan vara svårt att hitta exakt rätt app. Här är knepen för att hitta rätt.

11 januari 2019 av Niklas Ernst

I det nya numret av PC-tidningen skriver vi om tio fantastiska appar till Android och iOS.

Det finns dock miljontals appar och många har snarlika namn. Därför är det många gånger svårt att veta om man verkligen håller på att hämta rätt app.

Här är några knep för att inte hämta falska appar.

> Mer att läsa: Spara ström i mobilen och skona ögonen samtidigt

Kontrollera upphovsmannen

För att leta efter en särskild app är det bra om du vet vem som har gjort den. Då är det enkelt att verifiera att det är rätt app du har hittat – innan du hämtar den.

> Mer att läsa: Bästa apparna för mobil bildbehandling

I artikeln i PC-tidningen anger vi vid varje app också vem upphovsmannen är. Titta därför efter utvecklaren när du hämtar appar i App Store och Play Butik.

Använd alltid detta trick. Ska du hämta Word är det vettigt att kontrollera att det är Microsoft som har gjort appen du tittar på. Är det någon annan bör du se upp.

Läs recensioner och antal hämtningar

Vid alla appar i appbutikerna finns det recensioner av andra användare. Har en app fått låga betyg är det antagligen något som inte stämmer. Dubbelkolla att du verkligen tittar på rätt app.

Ett annat tecken är antalet gånger som appen har hämtats. Hittar du en Word-app som bara har hämtats 5 000 gånger är det något som är fel. En välkänd app som Word hämtas miljontals gånger.

> Mer att läsa: De 100 bästa apparna till Android, iOS och Windows Phone

Läs om fler nyheter i Windows 10

I det aktuella numret av PC-tidningen, nummer 2/2019, kan du även läsa om programmet som hjälper dig att ta kontroll över hårddisken.

Läs också om den nya tidslinjen i den senaste uppdateringen av Windows 10. Den ger oöverträffad kontroll över allt som du har jobbat med i datorn den senaste månaden.

PC-tidningen finns att köpa i alla välsorterade kiosker och livsmedelsbutiker. Du kan även prenumerera på prov och direkt få tillgång till Fördelszonen och allt som finns. Som prenumerant kan du alltid läsa de tio senaste numren av PC-tidningen digitalt via appen Wype

Kanske är du intresserad av...