Med de här tre apparna i mobilen blir det lättare och roligare att redigera bilder.

Bästa apparna för mobil bildbehandling

Med rätt appar för bildbehandling får du ut mer av bilderna du tar. Här är våra tre favoriter.

13 november 2018 av Niklas Ernst

Tack vare kamerorna i våra mobiltelefoner tar vi fler bilder än någonsin tidigare.

De flesta bilderna lever emellertid en ensam tillvaro bortglömda i mobiltelefonens bildapp. Men det är inte särskilt svårt att ge trista bilder nytt liv, så att du stolt kan visa upp dem online eller skriva ut dem.

I de flesta mobiltelefoner går det att redigera bilder med den bildapp som följer med, men de apparna har som regel begränsad funktionalitet. Det går att göra betydligt mer med en riktigt bildbehandlingsapp.

Här är våra tre favoritappar för mobil bildbehandling:

1. Google Foto: Mångsidig bildbehandling

Google Foto är en alldeles utmärkt app för att organisera och dela bilder. Appen innehåller även funktioner för enklare bildbehandling.

Behöver du bara justera ljus och färger finns det goda möjligheter att lyckas i Google Foto. Vill du prova på lite mer avancerade bildbehandling är dock Google Foto inte rätt val.

Den stora fördelen med Google Foto är att det är så lätt att komma åt alla bilder från mobilen, surfplattan eller datorn. Eftersom Google Foto även numera finns som app för datorn kan du använda appen på alla plattformar.

> Google Foto för Android
> Google Foto för iOS

Mer att läsa: Installera Google Foto i datorn

2. Snapseed: Funktionsrik bildbehandling

Vill du ha fler funktioner för att redigera bilder är Snapseed rätt val.

Det går till exempel att räta upp skeva byggnader eller horisonter med perspektivverktyget, ta bort oönskade objekt i bilderna och att justera färgkurvor mycket noggrant.

Appen innehåller mängder med funktioner samtidigt som den är enkelt och översiktligt uppbyggd.

> Snapseed för Android
> Snapseed för iOS

Snapseed bildbehandlingsapp

Appen Snapseed innehåller massor med funktioner för bildbehandling.

3. VSCO: Filter gör jobbet

VSCO är en redigeringsapp som är lite annorlunda än andra appar. Här är det särskilt filter som gäller.

I stället för att själv bildbehandla lägger du på ett filter och justerar det för att anpassa det till bilderna. Det går även att bildbehandla på mer traditionella sätt.

Observera att appen vill att du uppgraderar till plus-versionen VSCO+, som kostar pengar, men det behövs inte för att redigera bilder. VSCO+ innehåller dock fler funktioner.

> VSCO för Android
> VSCO för iOS

Bildbehandling i datorn

Det är visserligen enkelt och kul att redigera bilder i mobilen, men ibland räcker telefonen helt enkelt inte till. Behöver du redigera många bilder, från exempelvis en fest, är det enklare och går snabbare att göra det i datorn.

Det finns många bildbehandlingsprogram för pc som är gratis och som innehåller många bra funktioner, exempelvis Google Foto.

Vill du ha lite fler möjligheter än vad Google erbjuder samt hjälp att komma i gång rekommenderar vi programmet Ashampoo Photo Optimizer, som du som köper PC-tidningen kan hämta från Fördelszonen.

Kanske är du intresserad av...