Läs hur du blir av med invasiva appar på din telefon. 

© Shutterstock

Radera dessa appar från mobilen

Säkerhetsföretag har upptäckt 29 android-appar som infekterar telefoner med reklam. Ta reda på om du har råkat hämta någon av apparna till din telefon, och hur du blir av med dem.

Det är inte ovanligt att vi på PC-tidningen behöver varna för skadliga appar som kan infektera din telefon med allehanda otrevligheter.

> Läs också: Farliga android-appar har hämtats av 4,5 miljoner användare

Nu är det dags igen enligt säkerhetsföretaget White Ops. Den här gången handlar det om inte mindre än 29 appar till Android som sammanlagt har hämtats fler än 3,5 miljoner gånger.

Problemet med apparna är att de innehåller väldigt påträngande reklam som bombarderar användaren när appen har installerats. 

För att ställa till med ännu mer problem är flera av apparna skapade på ett sådant sätt att appens ikon försvinner när appen har installerats, vilket gör det ännu svårare att få bort den från telefonen.

> Läs också: Skydda dig mot spionprogram i mobilen

De populäraste apparna som exempelvis Square Blur Photo, Photo Blur och Smart Photo har hämtats fler än 500.000 gånger. Längst ner i den här artikeln kan du se en lista med de 29 aktuella apparna.

Så raderar du en dold app

Om du har någon av de 29 apparna på din telefon är det bäst att radera den omedelbart. Det blir dock lite trassligare än vanligt om det är en av apparna som har en dold ikon. Då behöver du använda en annan metod för att avinstallera den aktuella appen. 

Gå in i telefonens inställningar, tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation alternativt Se alla appar. Tryck på den app som du vill avinstallera och välj Avinstallera. Nu avinstalleras appen från telefonen.

Kanske är du intresserad av...