Spyware på mobiltelefon
Spyware

Även mobilen kan drabbas av spionprogram. Lär dig hur du kan undvika att bli drabbad.

Skydda dig mot spionprogram i mobilen

Din Android-telefon måste skyddas med ett bra antispionprogram. PC-tidningen rekommenderar att du använder Sophos Mobile Security för att skydda dig.

Det är inte bara på datorn som du behöver se upp så att inte kriminella "kikar över axeln" på dig. Även mobiltelefoner kan råka ut för skadliga spionprogram. 

Spionprogram kan ta över viktiga funktioner i telefonen och spionera på vad du gör, antingen via den främre kameran eller att den tar skärmbilder av det du gör och skickar bilderna till ljusskygga mottagare någonstans på internet.

Det kallas för spionprogram och är ett digitalt hot som du bör ta på största allvar.

Säkerhetsapp mot spionprogram på mobilen

Det kan vara svårt att upptäcka om mobilen har infekterats med spionprogram. Därför behövs det en app som ser till att stoppa inkräktare innan de kommer in i telefonen. 

PC-tidningen rekommenderar Sophos Mobile Security, en app som ger ett generellt skydd mot virus, malware och andra skadliga program - inklusive spionprogram.

Du hittar Sophos Mobile Security i Fördelszonen. tillsammans med en utförlig guide för att installera och använda appen (enbart för PC-tidningens läsare)

Kanske är du intresserad av...