Sikker hjemmeside kom 122015

Kolla om webbsidan är farlig

Även om det inte syns är webbsidan här till vänster livsfarlig för din dator. Sidan är nämligen fylld med virus. Det finns ett smart sätt att undvika farliga webbsidor genom att kontrollera dem innan man öppnar dem.

3 augusti 2015

Det är nästan omöjligt att med blotta ögat avgöra om en webbsida är farlig eller säker. Det är tyvärr ganska vanligt att mindre nogräknade webbsidor kan installera skadlig kod i datorn utan att det märks. Vissa virus är hopplösa att bli av med och riktigt farliga, så det finns all anledning att vara försiktig.

Det finns dock sätt att skydda sig redan innan något virus ens försöker ta sig in i datorn. Genom att kontrollera en okänd webbplats innan den öppnas går det att se om den är ofarlig eller inte. Trend Micros verktyg Site Safety Center visar snabbt om det går att lita på en webbplats. Genom att kopiera webbadressen från exempelvis sökresultaten i Google och klistra in den i Trend Micros verktyg, visar det sig omgående om det finns något att se upp med. Det här verktyget är perfekt för att skydda sig mot allehanda elände, som till exempel tangentbordsloggare som läser av allt som skrivs på tangentbordet eller obehagliga utpressningsprogram som krypterar allt i datorn för att sedan begära betalt för att låsa upp innehållet.

http://global.sitesafety.trendmicro.com/

Kanske är du intresserad av...