kontrollera om en webbsida är säker

Med den här tjänsten slipper du oroa dig för virus när du surfar på internet.

Kontrollera om en hemsida är säker

Med den här enkla men effektiva tjänsten från Trend Micro kollar du snabbt om en webbsida är säker eller ej.

5 december 2018

Det finns många farliga och lömska webbsidor på internet och det är nästan alltid omöjligt att se att något är fel innan datorn är infekterad med virus eller påträngande reklam.

Nu finns det ett smidigt sätt att undvika problem. Innan du öppnar en okänd webbsida kan du enkelt kontrollera den för att se om den är säker att öppna.

Skanna webbsidor innan du öppnar dem

Säkerhetsföretaget Trend Micro har gjort en smidig webbtjänst som kontrollerar webbsidor direkt.

Skriv in adressen till webbsidan och klicka på Check Now, så får du direkt veta om webbsidan är farlig, säker eller misstänkt.

Kontrollera webbsidor

Skriv in adressen till webbsidan du vill kolla och klicka på den röda knappen, så får du veta om webbsidan är säker eller inte.

> Kontrollera webbsidor här

Nedan kan du hämta en artikel ur PC-tidningen som mer ingående visar hur Trend Microsofts tjänst fungerar.

Artikeln är ett bra exempel på de instruktioner som prenumeranter och lösnummerköpare av PC-tidningen kan hämta tillsammans med programmen i Fördelszonen. För 29 kronor kan du prova själv. Läs mer om erbjudandet.

Redaktionen rekommenderar: Komplett säkerhetspaket

Utpressningsvirus, skadlig kod och andra hot drabbar varje dag användare och datorer över hela världen.

Säkerhetsmissar i system, appar och gamla program lämnar dörrar öppna rakt in i våra digitala liv, något som hackare och kriminella inte är sena att utnyttja för att i slutändan komma åt våra pengar.

Du kan göra mycket för att slippa drabbas, till exempel genom att installera ett modernt antivirusprogram, ta regelbundna säkerhetskopior av datorn och mobilen samt använda ett fungerande skräppostskydd som tar bort farliga brev från din inkorg.

Vi har samlat tio effektiva säkerhetsprogram i ett komplett säkerhetspaket. Programmen är noga utvalda och kontrollerade av oss och du hittar dem alltid i senaste versioner i vår digitala central Fördelszonen. Till varje program hör även en artikel som hjälper dig att komma i gång.

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen och full tillgång till Fördelszonen för endast 29 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...