nintendo switch 3

Här är Nintendos nya spelkonsol

Link och Mario är tillbaka! Efter många månaders spekulationer och rykten har Nintendo avslöjat sin nya spelkonsol

25 oktober 2016 av Mikkel Jacobsen

Nintendo nya spelkonsol blir som en slags kombination av de klassiska tv-spelskonsolerna och de bärbara Game Boy/DS.

Den nya konsolen heter Nintendo Switch och är en handhållen spelkonsol som med en dockningsstation ansluts till tv:n och blir ett tv-spel.

När konsolen inte sitter ansluten till tv:n är kontrollerna placerade på maskinens kortsidor, så att det fungerar som en vanlig handhållen spelmaskin. Kontrollerna kan även plockas bort och användas som handkontroller när två spelare vill spela med eller mot varandra. Konsolen har dessutom ett städ på baksidan så att det kan stå på ett bord.

Se filmavslöjandet här:

Många godbitar bland spelen

När det handlar om spel, tyder allting på att det är de klassiska Nintendo-figurerna kommer att dyka upp. The Legend of Zelda: Breath of the Wild ser ut att kunna bli en trevlig kombination av klassiska Zelda och The Elder Scrolls V: Skyrim. Och ja, till och med Skyrim visas i lanseringsfilmen.

Filmen visar även en kort glimt av ett Mario Kart-spel, som kan vara Mario Mart 8 i en ny uppdaterad version. Det glimtar även förbi vad som ser ut som ett nytt Mario-spel i stil med klassiska Super Mario 64.

nintendo switch 4

När två blir till en

Nintendo har de senaste åren haft bedrövliga försäljningssiffror för sin senaste spelkonsol Wii U, brukar anses vara en misslyckad maskin men med bra spel. Däremot har den handhållna 3DS sålt som isglass i solsken. Nintendo Switch blir företagets chans att ta sina erfarenheter från de två tidigare konsolerna och satsa på den nya maskinen.

Det finns ännu ingen information om vad den nya konsolen kommer att kosta, men det är något som lär avslöjas under de kommande månaderna fram till konsolens lansering i mars 2017.

Kanske är du intresserad av...