Nintendo Classic Mini Edition

Ny minikonsol med klassiska spel

1980’ernes populære spilkonsol NES er tilbage i en kæk mini-udgave. Den skal bare kobles til dit tv, så er underholdningen sikret med de bedste spil fra dengang.

10 oktober 2016 av Anders Daugaard

Många som älskade den klassiska spelkonsolen väntar spänt på att november ska komma - då lanserar nämligen Nintendo spelkonsolen NES i en ny och betydligt mer kompakt version än originalet. Den nygamla konsolen heter Nintendo Classic Mini.

Classic Mini har en hdmi-utgång för att den enkelt ska kunna anslutas till en modern tv. 30 spel är inbyggda i konsolen, och det handlar om klassiska spel som Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Pac-man, Yie Ar Kung-Fu, Bubble Bobble, Ghosts’N Goblins, Mega Man, Castevania och Final Fantasy.

Det kommer inte att vara möjligt att köpa fler och andra spel till konsolen, och om du råkar ha en trave gamla NES-spel liggande kommer de inte att kunna användas i den nya konsolen.

Nintendo Classic Mini kommer till Sverige

Konsolen klarar sig med strömmen från en vanlig usb-laddare som används till smartmobiler. Nintendo Classic Mini kommer att släpas i butik den 11 november och kommer att kosta ungefär 800 kronor, och det kommer även att släppas handkontroller i klassisk stil för ungefär 200 kronor styck.

Här är ett av de mer klassiska spelen som du kommer att kunna ha roligt med:

Kanske är du intresserad av...