Microsoft Flight Simulator är mer realistisk än någonsin.
Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator kom första gången 1982. I 2020-versionen är flygturerna mer realistiska än någonsin.

© Microsoft

Största flygsimulatorn blir snyggare än någonsin

Microsoft Flight Simulator kommer i en ny version 2020, och det har hänt mycket sedan simulatorserien såg dagens ljus 1982. Få en försmak av den nya extremt realistiska versionen.

Det har inte hänt något med Microsoft Flight Simulator sedan 2006, men nu kommer den nya versionen att lanseras 2020.

Och allt tyder på att det kommer att bli en version som är värd att vänta på.

Microsoft har gett några av simulatorseriens stora fantaster möjlighet att testa simulatorn på företagets huvudkontor i Seattle. I YouTube-videon en bit ner i den här artikeln får du en försmak av upplevelsen som väntar i Flight Simulator 2020.

400 städer över hela världen i 3D

Spelet omfattar hela jordklotet och hämtar löpande satellitbilder som med hjälp av artificiell intelligens görs om från platta 2D-kartor till 3D-versioner som du kan flyga omkring i.

Simulatorn innehåller för tillfället cirka 40000 flygplatser, 1500 miljarder träd och fler än 400 detaljerade städer. Sammanlagt omfattar flygvärlden mer än två petabyte med information (2000 terabyte), men allt kommer i givetvis inte att lagras lokalt på användarnas datorer utan strömmas för att täcka det område där fåtöljpiloten flyger.

microsoft flight simulator 2020

Så här såg Microsoft Flight Simulator ut när det släpptes första gången 1982. Det har hänt en del sedan dess, som du kan se på videon här under.

© frooglesim

Imponerande detaljer i Flight Simulator 2020

Det är inte bara markytan som återges med stor realism, även väderleken kommer att simuleras och förändras beroende på geografi, årstid och tid på dygnet. Moln kommer dynamiskt att skapas och brytas upp, och om förhållandena är rätt kommer samverkan mellan regn och solsken att skapa regnbågar.

Om du flyger tillräckligt högt kan synfältet sträcka sig upp till 600 kilometer framför dig, och vädret simuleras över hela den synliga sträckan.

I videon här under kan du se hur den nya versionen av Microsoft Flight Simulator kommer att se ut. Lyssna dessutom på berättaren som (på engelska) berättar som sina upplevelser i spelet.

Extrem utveckling sedan 1982

Utvecklarna har lagt ner extremt många flygtimmar på utvecklingen, och flygningen simuleras korrekt ner i minsta detalj. 

Den första versionen av Flight Simulator kom 1982, och i filmklippet här ovan visas sekvenser från gamla versioner av simulatorn. 

Det är ingen överdrift att säga att det har hänt en del under de senaste 37 åren.

Microsoft Flight Simulator 2020 kommer under 2020 - först till PC med så småningom även till Xbox. Priset är för tillfället okänt.

microsoft flight simulator 2020

Sedan starten 1982 har Microsoft Flight Simulator gradvis utvecklats så att det nästan har blivit möjligt att flyga över sitt eget hus.

© frooglesim

Se även den officiella trailern för Microsoft Flight Simulator 2020 här:

Kanske är du intresserad av...