© Pixabay

7 tips för att bli en bättre gamer

Alla slags data- och tv-spel har som du säkert redan märkt blivit grymt populära de senaste åren. Redan innan COVID-19 var de en favoritsysselsättning för en stor del av befolkningen, men all den tid som vi har spenderat innanför hemmets fyra väggar på sistone har gjort att intresset fullkomligt exploderat.

30 augusti 2021

Oavsett om du känner att du vill bli en bättre gamer för att ta din hobby till nästa nivå, om du vill börja göra videos för YouTube eller om du vill börja tävla inom e-sporter kommer här en lista med bra tips!

1. Vi börjar med det viktigaste - rätt utrustning.

Du behöver såklart en bra speldator. När man väljer bästa gaming-laptop så ska man först och främst se till att den har ett bra grafikkort och en kraftfull processor. Sedan ska du se till att du har en riktigt bekväm stol att sitta i, för det tar hundratals timmar framför skärmen att bli en riktigt duktig gamer. Ett headset med bra ljud i såväl lurarna som mikrofonen, en bra mus och ett gaming-tangentbord kompletterar den optimala utrustningen.

2. Satsa på ett spel du verkligen gillar.

Detta kan verka självklart, men det finns de som väljer ett spel som är populärt bland allmänheten bara för att följa majoriteten. Om du verkligen vill bli bra kommer du att behöva investera mycket tid och energi, och då krävs det att du har roligt medan du spelar.

3. Gör en plan.

En seriös spelare bör satsa ordentligt och planlägga sina framsteg. Vilka är dina långsiktiga mål? Vad behöver du bli bättre på, och hur kan du åstadkomma detta?

4. Lär dig att verkligen ta vara på din tid.

Om du har många andra bollar i luften kan det kännas tufft att hitta tiden du behöver för att ägna dig åt spelandet. Rannsaka dig själv och se om du kanske kan spendera lite mindre tid framför tv:n, gå upp lite tidigare på morgonen eller surfa mindre på de sociala nätverken.

5. Håll din hjärna skarp.

En duktig gamer måste vara snabbtänkt och fokuserad. Träna på att öva upp din koncentrationsförmåga, och annan hjärngympa som t ex sudokus, korsord eller pussel är också bra träning.

6. Träna upp dina reflexer.

Bra reflexer är en oumbärlig egenskap för en duktig gamer. Detta kan du göra genom att utöva idrotter som exempelvis racketsporter, basket eller fotboll. Även att spela musikinstrument och - såklart - spela olika typer av dataspel hjälper dig att bli snabb.

7. Lär av de bästa.

När du vill bli riktigt bra på något är det värt att komma ihåg att du kommer sällan att behöva uppfinna hjulet. Det finns redan flera som redan har gjort den resan som du vill göra, så passa på att lär dig av dem. Det finns mängder av videos du kan hitta online för att se hur proffsen spelar, ta vara på det.

Kanske är du intresserad av...