Vad kommer den nya Windows-versionen att heta?
Windows-?

Vad kommer den nya Windows-versionen att heta? Vissa menar att ljusinsläppet på Microsofts bild från inbjudan till pressträffen bildar siffran 11 och gissar därför på ”Windows 11”.

Gissa och vinn: Vad blir namnet på nya Windows?

Ryktena surrar: Snart är det slut med Windows 10, men vad heter ersättaren? Om du gissar namnet på den nya Windows-versionen kan du vinna ett pris.

17 juni 2021 av Redaktionen

Microsoft har kallat till stor pressträff torsdag 24 juni, vilket givetvis har utlöst febril aktivitet världen över. Nu kan du bidra till spekulationerna och kanske till och med vinna ett riktigt fint pris om dina spådomar slår in: 

Många små tecken från Microsoft tyder nämligen på att Windows 10 är ett minne blott och att Microsoft tänker presentera ”nästa” operativsystem på pressträffen. 

Men vad kommer den nya Windows-versionen att heta? 

Bara några få Microsoftanställda vet det än så länge, men företaget har gjort allt de kan för att föra tankarna till ”Windows 11” genom att till exempel kalla till pressträff klockan 11 lokal tid och samtidigt skicka ut några pressbilder som med lite god vilja kan tolkas som siffran 11. 

LÄS ÄVEN: Är Windows 11 på gång?

Windows 11 eller Windows 365?

Men försöker de bara lura oss? På PC-tidningens redaktion är gissningslusten alltid stor och vi har självklart ett par förslag. Vår nyhetsredaktör Niklas Ernst räknar till exempel med att Microsoft en gång för alla släpper siffran i namnet:

– Jag gissar att namnet blir ”Windows”. Det är härligt kort, bra och exakt och pekar både bakåt och framåt, säger han och backas upp av PC-tidningens testredaktör som gissar samma sak.

Andra bra förslag från redaktionen satsar på det självklara ”Windows 11”, Windows Sun Valley” (som är projektets kodnamn just nu), ”Windows 365” (för att skapa ett tydligare samband till företagets kontorspaket) och Windows One” eller Windows Edge” (för att understryka att OneDrive respektive webbläsaren Edge knyter samman Windows-datorn med webben). 

En del mer skeptiskt lagda tror att namnet bara förblir ”Windows 10” – och att Microsoft alltså bara är ute efter att röra om i grytan fram till presentationen av den nya uppdateringen.

Gissa namnet och vinn ett batteripaket

Tänker du som vi, eller har du ett ännu bättre förslag på namnet på den nya Windows-versionen? Vi sätter hela fem stycken av våra populära 3-i-1-batteripaket med trådlös laddning på spel i en gissningstävling.

Skicka ditt namnförslag till vår tävling nedan, senast torsdag 24 juni kl. 16.00. Vi utser vinnarna bland dem som har gissat mest rätt (alltså Microsofts slutgiltiga namn på operativsystemet och inte exempelvis tillfälliga namn eller smeknamn) och har skrivit en motivering. 

Du behöver inte ange din postadress. Vi kontaktar vinnarna via e-post så att vi kan få en adress att skicka priset till.

Kanske är du intresserad av...