KOM_SV_170920_NR01_S_Antivirus_Web

Skydda telefonen mot virus

Virus och skadliga program är ett ökande hot mot framför allt Androidbaserade enheter. Därför är det numer viktigt att skydda även mobilen och surfplattan med ett antivirusprogram. Avast har tagit fram ett bra skydd, som dessutom är gratis.

29 december 2013

Smarta mobiler är väldigt populära och säljs i stora mängder. Det vet förstås även hackarna och därför inriktar de sig nu i allt högre grad på att ta sig in i våra mobiltelefoner.

Som vanligt är det det mest använda operativsystemet som är extra utsatt, det vill säga Android. Den som har en sådan telefon eller pekdator bör redan nu se till att skydda sin enhet med ett antivirusprogram. Att bra alternativ på ett sådant kommer från Avast.

Antivirusprogrammet kontrollerar telefonens interna minne samt minneskort som monteras i telefonen. Programmet tar bort skadlig kod och virus, skyddar mot samtal från svindlare och mycket mer.

Windows Phone och iPhone är inte alls lika utsatta för sådan här hot. Det beror på att de båda systemen är hårt kontrollerade av respektive tillverkare (Microsoft och Apple) eftersom de godkänner alla appar som kan installeras i telefonen. Ett bra sätt att skydda sin Android är att bara installera appar från Google Play. Även de är godkända av Google.

Kanske är du intresserad av...