Google Maps i bil

Nu kan Google Maps varna om det är ont om parkeringsplatser i det område som du är på väg till. 

© Shutterstock

Google Maps hittar parkeringsplats åt dig

Google Maps kan nu varna om det blir svårt att hitta en parkeringsplats i det område som karttjänsten känner att du är på väg emot i Stockholm eller i en rad andra europeiska storstäder.

Parkerar du ofta i Stockholm eller någon annan europeisk storstad har Google Maps uppdaterats med en funktion som kanske kan vara till god hjälp.

När du är på väg till en av städerna som omfattas av den nya tjänsten kommer appen att visa om det kan bli svårt att hitta någon parkeringsplats i det område som du är på väg till. Tanken är att du ska slippa irra runt och i stället välja ett annat område att parkera bilen i.

25 nya städer inklusive Stockholm omfattas sedan den 29 augusti av den här parkeringshjälpen i Google Maps och fler städer ska läggas till efter hand.

Google Maps kan Stockholm

När du använder Google Maps för att navigera till en plats i Stockholm visas det nu en liten notis i skärmens nederkant som talar om huruvida det är lätt att hitta en parkeringsplats eller inte på destinationen.

De finns tre nivåer av tillgängliga parkeringsmöjligheter: lätt, medel och begränsad.

I USA har funktionen funnits en längre tid och användarna kan låta Google Maps leda dem fram till första bästa lediga parkeringsplats. Den funktionen fungerar inte i Europa ännu, men den ska komma inom sin tid.

Vill du få ut ännu mer av Google Maps har vi även en del andra tips.

Kanske är du intresserad av...