Nu kan du använda ChatGPT på din mobil. Vi visar dig hur det fungerar.
ChatGPT på mobilen

Nu kan du använda ChatGPT på din mobil. Vi visar dig hur det fungerar.

© Shutterstock

Så använder du ChatGPT på mobilen

ChatGPT har tagit internet med storm, och nu finns den artificiella intelligensen även som en app till mobilen. Läs mer om hur du använder den nya appen.

15 augusti 2023 av Niklas Ernst

ChatGPT är en ny och avancerad artificiell intelligens i form av en chatbot som du kan skriva till, och som utför det du ber den att göra.

LÄS OCKSÅ: ChatGPT: Prova chattroboten alla pratar om - på svenska

Och på rekordtid har ChatGPT blivit enormt populärt.

Enligt OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har verktyget mer än 100 miljoner användare världen över som använder verktyget till allt möjligt.

Vad är ChatGPT?

Kort sagt är ChatGPT en artificiell intelligens, en algoritm som använder stora och komplexa mängder data som den matas med. Baserat på dessa data tränas ChatGPT hela tiden för att kunna svara bättre och mer exakt.

Du kan ställa specifika frågor till roboten, föra en konversation med den eller be den skriva en text.

LÄS OCKSÅ: Nätet vimlar av malware förklädd som ChatGPT

Du kan till exempel be dem att skriva en berättelse med specifika karaktärer eller handling. Eller så kan du be dem skriva en text som analyserar förhållandet mellan ett land och ett annat med specifika fokusområden. Eller skriva ett porträtt av en känd personlighet.

Det är bara fantasin som sätter gränser.

ChatGPT finns som app i mobilen 

Hittills har det bara varit möjligt att använda ChatGPT i din webbläsare, men nu är det också möjligt att hämta ChatGPT som en app till mobilen. På så sätt kan du alltid ha med dig ChatGPT för att svara på alla dina frågor när du är på språng.

Läs också: Microsoft vill krossa Google - bygger in chattrobot i Bing

Från början fanns appen bara tillgänglig för iPhone, men OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nu även skapat en app för Android.

Appen är gratis att hämta och använda på både Android och iOS, och nedan kan du se hur du använder den.

Så använder du ChatGPT-appen

För att använda ChatGPT på Android och iOS, börja med att ladda ner och installera appen på din telefon. Du hittar appen för iPhone här och du hittar appen för Android här.

LÄS OCKSÅ: 3 AI-verktyg som kan omvandla texter till bilder

När du har laddat ner och installerat appen på mobilen behöver du logga in. Du kan logga in på olika sätt, till exempel med ditt Google-konto.

Nu kan du använda ChatGPT med en app på mobilen
AI på mobilen:

Så här ser ChatGPT ut på mobilen.

© OpenAI

När du är inloggad är du redo att börja använda ChatGPT-appen. För att ställa en fråga eller definiera en uppgift för ChatGPT, skriv in den i fältet och klicka på pilen till höger om fältet. ChatGPT fungerar utmärkt på svenska och alla andra språk. Om du ställer en fråga på svenska får du också ett svar på svenska.

Unikt för appen är att du också kan klicka på mikrofonen på sidan för att tala in din fråga eller instruktion istället för att skriva den.

Genom att klicka på de tre linjerna i det övre vänstra hörnet och sedan klicka på History, kan du se en översikt över dina tidigare sökningar och konversationer med ChatGPT;

Kanske är du intresserad av...