Android Q operativsystem

Android Q släpps i sommar.

Android Q: Nytt operativsystem till mobilen

Google håller på med nästa version av Android med arbetsnamnet Android Q. Här är de spännande nyheterna som väntar till sommaren

11 januari 2019 av Steffen Nielsen

Det dyker upp allt mer information om den tionde utgåvan av operativsystemet Android – kallat Android Q.

Om Google gör som de brukar lanseras Android Q i augusti, men det finns inget officiellt lanseringsdatum ännu.

Här är några av de nyheter som väntar i Android Q.

Android Q blir svart

Enligt en läcka från Google får Android Q ett mörkt läge, ett så kallat Dark Mode. Det innebär att bakgrunden på skärmen blir svart, medan texten blir vit. Tanken är att det ska vara bättre nattetid när för mycket ljus irriterar ögonen.

Det finns många appar som redan har den här funktionen, men enligt ihärdiga rykten från Android Police kommer alla Googles förinstallerade appar också att stödja funktionen i Android Q.

> Mer att läsa:: Bästa säkerhetsprogrammen till mobilen

Vikbar bild i Android Q

En annan nyhet i Android Q är något som kallas för screen continuity på engelska. Det är en funktion för att stödja vikbara skärmar, så att bilden kan gå utanför den ursprungliga bildkanten.

Dessutom kommer funktionen delad skärm (split screen) att förbättras, så att två appar kan visas och användas samtidigt.

> Mer att läsa: Städa mobilen med CCleaner

Det riktiga namnet på Android Q

Android Q är bara ett arbetsnamn på den nya versionen av Android. Det två föregående versionerna av Android kallades under utvecklingsfaserna för Oreo och Pie. 

Internet är ju toppen för att som gillar rykten och lyssnar vi på dem är bokstaven Q nyckeln till nästa namn. Frågan är bara vad det finns för något ätbart som börjar på Q? Quiche kanske?

> Läs mer om Android

Skriv lättare i mobilen och surfplattan

Med ett trådlöst tangentbord går det att skriva långa texter lika bra i mobilen som i datorn.

Tangentbordet ansluts via Bluetooth och det fungerar bra till såväl Android och iOS som Windows.

> Just nu får du vårt fina Bluetooth-tangentbord på köpet när du prenumererar på 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...