Läs också

Repair_komse_132012

Städa i Windows

CCleaner är en bra app för att städa i mobilen.

Få plats med flera appar genom att städa i din Android-telefon.

© Shutterstock

Städa i mobiltelefonen med appen CCleaner

Med denna här appen är det lätt att ta bort onödiga filer som ligger kvarglömda i mobilen, så att du frigör plats för fler bilder och nya appar.

29 september 2017 av Steffen Nielsen

Har du en Android-mobil med lite minne har du säkert varit med om att utrymmet tar slut och att det därför inte går att installera nya appar. 

Appar, video och bilder tenderar nämligen att samlas i mobiltelefonen och sakta men säkert blir minnet fullt. När det händer måste man välja vad som ska raderas och vad som absolut måste vara kvar.

Med appen CCleaner går det att lösa utrymmesbristen på ett enkelt sätt. Appen rekommenderar vilka filer du kan radera. Det kan röra sig om videoklipp som redan har sparats på Google Drive eller appar som du inte har använt på länge. Det kan också handla om filer som kan raderas utan att det påverkar någon funktion i telefonen.

Hämta CCleaner för Android.

Både till mobilen och datorn

Om namnet CCleaner låter bekant kan det bero på att programmet nyligen rapporterades innehålla farlig kod .

Det var dock mycket få användare som potentiellt var utsatta för någon risk och programmet åtgärdades snabbt. 

Vi rekommenderar CCleaner för att städa i datorn. Som med alla program i allmänhet och säkerhetsprogram i synnerhet ska du alltid använda den senaste versionen. 

Den senaste versionen av CCleaner finns i Fördelszonen.

Mer i PC-tidningen om CCleaners dolda funktioner

I PC-tidningen nummer 15 kan du läsa mer om städprogrammet CCleaner. Missa inte de 12 hemliga tricken i programmet, till exempel följande: 

  • Radera filer fullständigt
  • Ta bort dubbletter
  • Städa i utvalda
  • Och mycket mer!

I PC-tidningen nummer 15/2017 får du en grundläggande guide till programmet CCleaner, som är ett av de bästa som finns för att städa i datorn. 

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa artikeln och de senaste tio numren av PC-tidningen direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype.

Kanske är du intresserad av...