OnePlus 10T 5G
OnePlus 10T 5G

Den nya mobilen finns i två färger.

© OnePlus

Ny supermobil laddar batteriet fullt på 19 minuter

OnePlus har lanserat en ny flaggskeppsmobil som bland annat har oerhört snabb uppladdning av batteriet.

10 augusti 2022 av Martin Lorentsen

Den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus har haft ett hektiskt 2022, där den ena nya produkten efter den andra har lanserats.

Onsdagen den 3 augusti var OnePlus i farten igen, denna gång för att lansera den helt nya Android-mobilen OnePlus 10T 5G.

OnePlus 10T är företagets senaste toppmodell, och det blir ganska tydligt när man tittar närmare på dess specifikationer.

Förutom rejäl prestanda och en mycket speciell teknik för att kyla ner mobilens innandöme har mobilen även ett mycket kraftfullt laddningssystem. Det går att ladda mobilen från 1 procent ström till 100 på bara 19 minuter..

LÄS ÄVEN: Billig mobil med 900 LED-lampor


Imponerande snabbladdning

Det är ingen överdrift att säga att OnePlus 10T:s 4 800 mAh stora batteri kan laddas väldigt snabbt.

Enligt OnePlus kan mobilen nämligen laddas från tomt batteri till 100 procent fulladdat på bara 19 minuter, vilket är företagets snabbaste laddning i historien.

Det beror inte minst på laddningstekniken 150 W SUPERVOOC Endurance Edition, som kan ge batteriet en dags ström med tio minuters laddning. Om mobilen får sitta i eluttaget i sammanlagt 19 minuter får den full laddning.

För att kunna använda den blixtsnabba laddningen krävs dock den speciella SUPERVOOC-strömadaptern som medföljer mobilen, och att mobilens skärm förblir avstängd under laddningen.

LÄS ÄVEN: Ny version av Android är snart här

Två olika priser

OnePlus nya flaggskeppsmobil kan köpas med antingen 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme, eller 16 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme. Den billigaste modellen kostar 7 990 kronor, medan du får punga ut med 8 990 kronor för den dyrare och snabbare versionen.

Förutom att kunna ladda otroligt snabbt är mobilen bland annat utrustad med en kraftfull processor och ett avancerat nedkylningssystem, så att mobilen håller längre för krävande spel och appar.

Dessutom har mobilen, som använder Oxygen OS, en 360-gradersantenn som ger extra bra täckning, tre olika kameror och mycket mer.

OnePlus 10T 5G kan köpas från och med den 25 augusti 2022.

LÄS ÄVEN: Hörlurar testar din hörsel

Kanske är du intresserad av...