OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro

De nya trådlösa hörlurarna från OnePlus kan bland annat testa din hörsel.

© OnePlus

Hörlurar från OnePlus testar din hörsel

Mobiltillverkaren OnePlus har precis släppt en ny uppsättning hörlurar, OnePlus Buds Pro, som bland annat kan testa din hörsel.

27 augusti 2021 av Martin Lorentsen

Trådlösa hörlurar finns det en uppsjö av och det är stor skillnad på de olika modellerna.

Vissa har bra ljud men dålig brusreducering och anslutning, medan andra har dåligt ljud men sitter bekvämt i öronen. Därför kan det vara svårt att hitta rätt hörlurar.

Nu har mobiltillverkaren OnePlus lanserat ett par splitternya trådlösa hörlurar som vi redan har fått möjlighet att prova. 

Hörlurarna, som heter OnePlus Buds Pro, erbjuder brusreducering, modern Bluetooth-anslutning och en rad andra spännande funktioner.

En av funktionerna gör det möjligt att anpassa ljudet i hörlurarna på ett mycket speciellt sätt. Med hjälp av artificiell intelligens kan de nämligen skräddarsy ljudet efter din hörsel.

LÄS ÄVEN: Så använder du Bluetooth

Smart funktion testar din hörsel

OnePlus Buds Pro är utrustade med flera extrafunktioner. En av dem är OnePlus Audio ID, som kan anpassa ljudet efter din hörsel. Med hjälp av den funktionen kan hörlurarna nämligen göra ett test av din hörsel.

Testet fungerar på samma sätt som när man testar sin hörsel hos läkaren. Olika ljud spelas upp i ett visst tonläge, och om du hör en ton trycker du på en knapp.

Slutligen visas ett diagram som illustrerar hur dina öron fångar upp ljud. Därefter kommer ljudet i hörlurarna att vara anpassat efter din specifika hörsel. 

Om du inte har en OnePlus-mobil ska du installera den tillhörande gratisappen ”Hey Melody” för att kunna använda funktionen. Annars hittar du funktionen i hörlurarinställningarna till din OnePlus-mobil.

LÄS ÄVEN: Hörlurar med inbyggda solceller

OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro:

Brusreduceringen i OnePlus Buds Pro kan anpassas automatiskt efter omgivningen. Om du är på en plats med mycket brus reducerar hörlurarna bruset mer än om du är på en tyst och lugn plats. 

Intelligent brusreducering i OnePlus Buds Pro

Precis som många andra moderna hörlurar erbjuder OnePlus Buds Pro brusreducering. Hörlurarnas brusreducering, som kan mätas upp till 40 dB, kan automatiskt anpassas efter omgivningen.

Om du går på en väg och en bil närmar sig, är syftet att hörlurarna automatiskt justerar brusreduceringen så att bilens buller dämpas.

Det är dock möjligt att stänga av funktionen om så önskas och därmed själv styra hur mycket brus som ska minskas.

OnePlus Buds Pro finns i svart och vitt. De är redan ute till försäljning i butik och priset är cirka 1 690 kronor. 

Kanske är du intresserad av...