Nothing Phone 1
© Nothing

Billig mobil med 900 LED-lampor

Glöm iPhone och Samsung. Din nästa mobil har en genomskinlig baksida, 900 LED-lampor och ett pris på under 5 500 kronor. Så här hänger det ihop.

5 augusti 2022 av Niklas Ernst

När det kommer ut en ny mobil på marknaden är vi vana vid att den antingen kommer från Apple, Samsung, Asus, Xiaomi, Lenovo, Huawei eller något annat känt märke.

LÄS ÄVEN: Nu är den här: Så är nya Android 12

Det är däremot ovanligt att den kommer från en helt ny och oprövad tillverkare som skickar ut en produkt på marknaden för första gången.

Så är dock fallet med den nya och ganska speciella Nothing Phone 1.

Mobilen har en genomskinlig baksida så att man kan se mobilens komponenter. 

© Nothing

Mycket erfarenhet bakom

Bakom mobilen står bland annat entreprenören Carl Pei som var med och startade företaget Oneplus, som framför allt är känt för sina mobiler och tillbehör som exempelvis hörlurar.

LÄS ÄVEN: TEST: OnePlus Buds Pro

Carl Pei lämnade Oneplus år 2020 för att starta Nothing. Nu är företagets första mobil, ”Nothing Phone 1”, alltså verklighet.

På många sätt påminner den om de första Oneplus-mobilerna. Den är till exempel billig med ett pris på cirka 5 500 kronor, samt ett lite udda och annorlunda utseende. 

900 LED lyser upp mobilen

Speciellt baksidan gör att mobilen sticker ut från mängden. Den är genomskinlig så att man kan titta rakt in i de olika komponenterna som mobilen består av.

LÄS ÄVEN: Googles nya app gör det enkelt att byta från iPhone till Android

Det går till exempel att se batteriet och den trådlösa laddningen. Enligt Nothing handlar det om att göra det grafiska uttrycket så enkelt och äkta som möjligt. Jämfört med andra mobiler på marknaden är det i alla fall annorlunda.

Mobilens baksida är genomskinlig och klädd med LED-ljus som kan lysa i olika mönster. 

© Nothing

Dessutom är baksidan klädd med 900 LED-lampor. De kan lysa i olika mönster som Nothing kallar ”glyphs”. De olika mönstren kan dessutom kopplas ihop med olika appar och personer.

Genom att ge olika kontakter olika mönster kan du blixtsnabbt se vem som ringer bara genom att titta på ljusets mönster på mobilens baksida.

Ska inte konkurrera med de bästa

Som tidigare nämnts är Nothings nya mobil inte någon särskilt dyr bekantskap. Det är en mobil i mellanklassen, vilket även specifikationerna vittnar om. Priset börjar på drygt 5 500 kronor.

LÄS ÄVEN: Google förändrar Android Auto

För det priset får du 128 gigabyte lagringsutrymme, 8 gigabyte arbetsminne, en 120Hz OLED-skärm på 6,55 tum och två kameror: En huvudkamera på 50 mexapixel och en ultravidvinkelkamera på 50 megapixel.

Du kan ta en närmare titt på mobilen i videon nedan.

Kanske är du intresserad av...