OnePlus Nord är den billigaste 5G-telefonen som vi har testat.
OnePlus Nord

OnePlus Nord är den billigaste 5G-telefonen som vi har testat.

© OnePlus

De billigaste 5G-mobilerna

Snart öppnar 5G-nätverken över landet. För att kunna använda dem krävs det mobiltelefoner som har stöd för 5G. Här är de tre billigaste modellerna som vi har hittat.

5 oktober 2020

5G är här!

Det nya snabba mobildatanätverket blir snart verklighet i stora delar av landet när teleoperatörerna kommer i gång med utbyggnaden på allvar.

För närvarande är 5G omkring fyra gånger så snabbt som föregångaren 4G, men när nätverken börjar blir utbyggda med fler antenner och nya frekvenser kommer hastigheterna att öka.

> Mer att läsa: 5G – Det snabbare nätverket kommer allt närmare

Flera billiga 5G-mobiler tillgängliga

Funderar du på att köpa en nu mobiltelefon bör den definitivt klara 5G.

Ny teknik är nästan utan undantag dyr, och det gäller även 5G. Men det har funnit 5G-telefoner ett tag nu och därför börjar nu tekniken leta sig nedåt i prissegmenten.

> Mer att läsa: Stort test – 5G är ofarligt

Tre billiga mobiltelefoner

1. OnePlus Nord

OnePlus Nord är den billigaste 5G-telefonen som vi har testat. Den har nästan samma prestanda som en flaggskeppsmodell, men till mindre än hälften av priset.

Pris just nu (utan abonnemang): 4 600 kronor.

> Läs vårt test av OnePlus Nord i Testzonen

2. Xiaomi 10 Lite

Det här är den absolut billigaste mobiltelefonen med stöd för 5G som du kan köpa just nu. VI har inte testet just det här modellen, men vi har testat andra mobiltelefoner från Xiaomi i Testzonen.

Pris just nu (utan abonnemang): 3 500 kronor.

3. Huawei P40 Lite 5G

Huaweis P40-serie innehåller tekniskt avancerade mobiltelefoner. Till och med i billiga P40 Lite 5G får vi den senaste tekniken.

Värt att notera när det handlar om Huawei är att företaget inte längre får använda Googles appar och  går det inte att använda Google Play Butik. Därför bygger Huawei nu upp en egen motsvarighet kallad App Gallery.

Pris just nu (utan abonnemang): 4 200 kronor.

> Läs mer om Huawei och Googleappar.

> Läs om vilka mobiltelefoner som klarar 5G

Kanske är du intresserad av...