Google får inte längre skicka ut säkerhetsuppdateringar till Huawei-telefoner.
Huawei vs Google

Google får inte längre skicka ut säkerhetsuppdateringar till Huawei-telefoner.

© Shutterstock

Slut med Android-säkerhetsuppdateringar till Huawei-telefoner

Google skickar inte längre ut några säkerhetsuppdateringar till telefoner från kinesiska Huawei – varken nya eller äldre modeller.

Google slutar skicka ut säkerhetsuppdateringar till Huawei-telefoner.

Tidigare i år tillkännagav Google att de amerikanska handelsförbuden enbart omfattade att leverera teknik och appar till helt nya Huawei-telefoner. 

Nu kommer Google inte längre att leverera uppdateringar till Huawei P30-serien och äldre modeller. Anledningen är att det förlängda undantag som tillät att den typen av teknik skickades ut har löpt ut. 

Nyare modeller kan fortfarande ta emot säkerhetsuppdateringar eftersom de använder en version av Android som är öppen källkod och de får sina uppdateringar direkt från Huawei själva. I gengäld levereras de utan Googles egna appar.

> Läs också: Google dumpar Huawei - vad innebär det för dig?

Huawei kommer att släppa uppdateringar själva

Amerikanska myndigheter meddelade att de införde ett förlängt undantag för att ge telekommunikationsverksamheter och användare av Huawei-enheter möjligheten att använda sina enheter och existerande nätverk medan de bytte till andra leverantörer.

Nu har detta förlängda undantag löpt ut, och Google tvingas stoppa uppdateringar för Huaweis telefoner.

En talesperson för Huaweis amerikanska avdelning lovar dock att företaget själva kommer att stå för uppdateringarna till telefonerna framöver.

Svenska Huawei kommenterar artikeln så här: Huawei kommer att fortsätta med att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till sina befintliga smarta mobiler och surfplattor som har sålts eller som finns i lager globalt.  

> Läs också: Google varnar Huawei-användare: Installera inte dessa appar

Kanske är du intresserad av...