Du bör alltid ha ett effektivt antivirusprogram installerat på datorn.
Antivirus:

Du bör alltid ha ett effektivt antivirusprogram installerat på datorn. Vi rekommenderar därför att du omedelbart tar bort Bitdefender från datorn och istället installerar Avira Free Antivirus från Fördelszonen.

Bitdefender slutar med gratis antivirus

Bitdefender har med mycket kort varsel beslutat att inte längre erbjuda gratis virusskydd. Därför ersätter vi Bitdefender i vårt säkerhetspaket i Fördelszonen med det utmärkta tyska antivirusprogrammet Avira Free Antivirus.

Många av våra läsare höll på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen förra veckan när de läste sina meddelanden i inkorgen.

Ett mejl från säkerhetsföretaget Bitdefender, som skickades till alla användare av det kostnadsfria antivirusprogrammet Bitdefender Free, meddelade att gratisversionen av företagets antivirus skulle stängas av och upphöra vid årsskiftet. Alltså med bara några veckors varsel.

Här på PC-tidningen har vi länge rekommenderat Bitdefender Free, som också har varit en del av vårt kompletta Säkerhetspaket i Fördelszonen. Så många av er har det garanterat installerat på datorn.

Som tur är har vi hittat en annan lösning för er.

Ändrar programsammansättningen

Bitdefender själva säger att pensioneringen av Bitdefender Free beror på många plötsliga förändringar inom säkerhetsindustrin och att de därför framöver kommer att fokusera på sina kommersiella produkter.

Det innebär att Bitdefender Free kommer att stängas för nya användare från 31 december 2021, medan befintliga användare fortsätter få uppdateringar fram till 30 juni 2022.

Tills dess att det populära kostnadsfria antivirusprogrammet stängs av kommer användarna att få olika erbjudanden om att fortsätta med Bitdefenders kommersiella säkerhetspaket till reducerat pris. 

Det behöver du dock inte acceptera, för det finns ett annat utmärkt, kostnadsfritt alternativ.

> Läs även:Allt du behöver veta om datorvirus

Mejlet dök upp i inkorgen hos alla användare av Bitdefenders kostnadsfria antivirus förra veckan.
Stängs ner:

Mejlet dök upp i inkorgen hos alla användare av Bitdefenders kostnadsfria antivirus förra veckan. Med bara några veckors varsel meddelade Bitdefender att det från och med nyår är slut med företagets kostnadsfria virusskydd. 

Hämta Avira Free Antivirus i Fördelszonen

Som en konsekvens av Bitdefenders beslut har vi ändrat sammansättningen av program i säkerhetspaketet i Fördelszonen.

Istället för Bitdefender Free hittar du framöver programmet Avira Free Antivirus

Vi rekommenderar att du redan idag tar bort Bitdefender från datorn om du använder den kostnadsfria versionen, och istället hämtar och installerar Avira Free Antivirus.

> Hämta Avira Free Antivirus i Fördelszonen <

Kostnadsfritt antivirusprogram: Avira Free Antivirus
Avira Free Antivirus

I säkerhetspaketet i Fördelszonen har vi ersatt Bitdefender med Avira Free Antivirus, som får samma höga betyg i oberoende tester av det tyska laboratoriet AV-Test.

Effektivt antivirus utan störningar

Avira Free Antivirus är tillverkat av duktiga tyska ingenjörer och det får högsta betyg i säkerhetstester av det oberoende tyska laboratoriet AV-Test. 

Det finns fler än 500 miljoner användare av Aviras säkerhetsprogram. 

Programmet har ett mycket enkelt gränssnitt där du snabbt kan starta en genomsökning av hela datorn, medan programmet annars håller sig diskret i bakgrunden i Windows och skyddar datorn.

Med Avira Free Antivirus är din dator skyddad mot virus, malware, spyware, ransomware, adware och andra typer av skadliga program. 

Installationen av Avira innehåller inga erbjudanden om oönskade extraprogram, så du behöver inte vara på din vakt som med en del andra kostnadsfria säkerhetsprogram. 

Hämta Avira Free Antivirus redan idag, så att du kan fira en bekymmersfri jul.

> Läs om alla programmen i PC-tidningens kompletta säkerhetspaket här

Kanske är du intresserad av...