Antivirus, Antimalware, Antiransomware, programvaruuppdatering – i vårt säkerhetspaket
Säkerhetspaket

PC-tidningens Säkerhetspaket ger ett effektivt skydd för hela datorn.

Här är den bästa datorsäkerheten just nu

Få antivirus, anti-malware, anti-ransomware och mycket mer i säkerhetspaketet från PC-tidningen. Här får du det bästa mångsidiga skyddet för datorn och ditt privatliv, tillsammans med bra guider till programmen.

En välfungerande dator är också en säker dator, och i dagens Sverige finns det många digitala faror som kan hota din dators säkerhet. 

Därför har PC-tidningen satt samman ett komplett säkerhetspaket som skyddar datorn mot alla aktuella hot som kan drabba den. 

PC-tidningens Säkerhetspaket har funnits i några år och vi uppdaterar paketet löpande när hotbilden ändras eller program inte längre lever upp till våra krav. 

Säkerhetspaketet uppdaterat till 2022

PC-tidningens nya säkerhetspaket har just uppdaterats. Två program har bytts ut mot nya och bättre alternativ, och två spännande program har tillkommit.

Avira Free Antivirus är vårt förslag på det bästa kostnadsfria antivirusprogrammet. Det har vi valt eftersom Bitdefender, som vi tidigare har rekommenderat, från och med 31 december 2021 inte längre erbjuder en gratis utgåva av sitt virusskydd.

Vårt anti-ransomwareprogram i säkerhetspaketet har också bytts ut. Här har vi av olika skäl ersatt Kaspersky Anti-Ransomware Tool med Abelssoft AntiRansomware, som vi anser är ett bättre program. 

Skydda privatlivet med två nya program

Du får också två nya verktyg som skyddar datorns webbkamera och din integritet när du besöker hemsidor. 

Säkerhetspaketet består nu av åtta kraftfulla program som tillsammans skyddar mot alla de vanliga säkerhetshot som kan drabba privatdatorer 2022. 

Det är bland annat virus, malware, ransomware, adware, nätfiske och keyloggers. Du får också hjälp med att skapa säkra lösenord – och att komma ihåg dem.

Programmen i PC-tidningens Säkerhetspaket är noga utvalda av redaktionen och uppdateras löpande.

> Du hittar hela säkerhetspaketet här

PC-tidningens Säkerhetspaket 2022:

1. Skydda dig med antivirusprogram

Avira Free Antivirus är ett kraftfullt antivirusprogram som både ger kontinuerligt skydd och möjlighet att genomsöka hårddisken efter virus.

När antivirusprogrammet är korrekt inställt kontrollerar det löpande om det finns virus och andra säkerhetshot och stoppar dem. 

Avira Free Antivirus ger datorn ett grundläggande och helt avgörande skydd mot virus som kan infektera datorn från internet.

2. Uppdatera dina program

Patch My PC lugnar ditt dåliga samvete genom att automatiskt uppdatera programmen på datorn. 

Hackare utnyttjar ofta säkerhetshål i program som senare stängs av dess utvecklare. När program har uppdaterats till tillverkarens senaste version är de därför betydligt mindre sårbara för attacker.

Samtidigt är du säker på att alltid ha de senaste och bästa funktionerna i dina program.

3. Bekämpa skadlig programvara

Malwarebytes Anti-Malware är ett program som bekämpar malware och skadliga program av alla slag – även de varianter som inte upptäcks av ditt antivirusprogram. 

Du kan enkelt söka genom datorn och ta bort allt som gör datorn långsam eller är irriterande för din datoranvändning. 

4. Slipp ransomware

Abelssoft AntiRansomware bekämpar ett av de mest motbjudande hoten just nu – ransomware. Det är en form av kidnappning av filer där förövarna kräver en lösensumma för att låsa upp dem igen.

AntiRansomware skyddar datorn mot utpressningsprogram och ser till att dina filer inte kan ändras i bakgrunden. 

Programmet är värt drygt 175 kronor, men som prenumerant får du säkerhetsprogrammet gratis i Fördelszonen.

5. Använd säkra lösenord och kom ihåg dem

LastPass ser till att du bara behöver komma ihåg ett enda lösenord. 

Med de krav som ställs på säkra lösenord nu för tiden kan det vara svårt att tänka ut ett nytt lösenord, och ännu svårare att komma ihåg alla lösenord vi har till allehanda tjänster och profiler på nätet.

LastPass genererar oknäckbara lösenord när du skapar användarprofiler och lösenord på nätet. Alla lösenord sparas säkert bakom ett säkert lösenord i LastPass. 

6. Kasta ut annonsprogram

Malwarebyte AdwCleaner är ett litet men effektivt program som inte kräver någon installation. 

Det bekämpar reklamprogram (även kallat adware) på datorn, så att din webbläsare inte blir långsam och du inte råkar klicka fel på nätet.

7. Undvik spionage i webbläsaren

Abelssoft AntiBrowserSpy skyddar dig mot spionerande cookies, så att du kan skydda privatlivet när du besöker hemsidor.

Programmet kostar normalt 325 kronor, men som prenumerant på PC-tidningen får du säkerhetsprogrammet gratis i Fördelszonen. 

8. Stäng av webbkameran när du inte använder den

Webcam On-Off skyddar mot hackare som kan ta sig in i datorn och se vad som händer framför din webbkamera.

Med programmet kan du stänga av webbkameran så fullständigt att det för program verkar som om den inte är ansluten till datorn. 

Så här får du säkerhetspaketet:

Du hittar vårt säkerhetspaket i Fördelszonen, där du som prenumerant kan logga in och hämta programmen med tillhörande steg-för-steg-guider som vi har tagit fram för de enskilda verktygen.

> Gå direkt till säkerhetspaketet på vår säkerhetssida i Fördelszonen

> Om du inte är prenumerant ännu kan du skaffa dig tillgång dit för endast 29 kronor. Se alla erbjudanden här

PC-tidningens säkerhetspaket ger kostnadsfri säkerhet till din dator
Säkerhetspaket:

Här är PC-tidningens nya säkerhetspaket. Med de åtta programmen installerade på datorn skyddar du den på bästa sätt.

Kostnadsfri säkerhet för datorn

Du kan som sagt få kostnadsfri säkerhet till datorn – flera av programmen i vårt säkerhetspaket är faktiskt dessutom gratis. 

Som prenumerant på PC-tidningen kan du hämta alla program utan extra kostnad. 

När du hämtar programmen i PC-tidningens Fördelszon är du alltid garanterad säkra program. Vi kontrollerar alla program själva och ser till att de senaste versionerna av programmet finns tillgängliga att hämta. 

Dessutom får du naturligtvis grundliga instruktioner på svenska, så att du enkelt kan installera programmen på datorn och ställa in dem korrekt så att datorn skyddas. 

Som prenumerant på PC-tidningen har du dessutom möjlighet att fråga oss om du har problem med något av programmen, installationen eller annat. 

> Se hela säkerhetspaketet i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...