Stortest_komse_052014

Bästa säkerheten i din dator

Vi har testat sex populära säkerhetspaket som innehåller antivirus, brandvägg, skräppostskydd, skydd mot spionprogram, skydd mot farliga webbsidor samt sätter stopp för stölder av personlig information.

24 mars 2014

Datorer är extremt känsliga för alla typer av hot som mer eller mindre okontrollerat driver omkring på internet. Det finns miljontals skadliga program i olika varianter, och varje dag kommer det bokstavligt talat tusentals nya hot. Därför är det oförsvarbart att ansluta till ett nätverk eller internet utan att skydda sig ordentligt.

Vi har testat sex kompletta säkerhetspaket, som tillsammans med sunt förnuft kan skydda dig mot det mesta. Säkerhetsprogrammen kan identifiera och plocka bort virus, trojaner, rootkit och andra hot som kan drabba datorn. Det ska dock inte vara så aggressivt i sin säkerhet att det gör datorn märkbart långsammare eller hela tiden ger dig falsklarm och meddelanden.

För att få hjälp med testandet av de sex testdeltagarna har vi tagit hjälp av AV-Test. Slutbetygen i detta test baserar sig på mätningarna från AV-Test, kombinerat med våra egna tester och erfarenheter efter att ha arbetat med programmen under flera veckor. De testade säkerhetspaketen kommer från Bullguard, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Symantec och Trend Micro.

Kanske är du intresserad av...