Gratis antivirus

Det är skillnad på att välja ett antivirusprogram som är gratis eller ett som kostar pengar. 

© Shutterstock

Antivirus – betala eller gratis? Här är skillnaderna

Ett antivirusprogram som är gratis räcker långt, men den som betalar för sig får fler funktioner och mer verktyg. Här visar vi skillnaderna mellan att betala för att antivirusprogram och att använda ett som är gratis.

Experterna är eniga om att alla måste ha ett antivirusprogram i datorn. Hoten från internet ökar ständigt och konsekvenserna för den som drabbas blir allt allvarligare.

Gratis antivirus räcker

Ett minimum är att ha ett bra och uppdaterat gratisskydd installerat i datorn. I Fördelszonen hittar du som betalar för PC-tidningen vårt säkerhetspaket, som bland annat innehåller Bitdefender Antivirus Free tillsammans med grundläggande instruktioner om programmet.

Antivirusprogrammet kan söka igenom datorn efter virus, samtidigt som det ger ett realtidsskydd. Bitdefender har vunnit flera oberoende tester av antivirusprogram.

En av de negativa sidorna med att välja ett gratis antivirusprogram är att man måste använda flera olika program för att få ett heltäckande skydd.

Gratis antivirus från Bitdefender

Bitdefender Antivirus Free är ett av de bästa fria antivirusprogrammen på marknaden. 

Betalt antivirus är bättre

Vill du ha bästa tänkbara skydd ska du köpa en prenumeration på något välkänt säkerhetsprogram. I vårt jämförande test av säkerhetsprogram beskrivs några av fördelarna med att betala för sin säkerhet:

  • Antivirus och skydd mot skadliga program – allt i ett
  • Bank- och betalningsskydd
  • Brandvägg
  • Dedikerat skydd mot utpressningsvirus
  • Föräldra- och familjekontroll
  • Fri support
  • Inbyggd optimering
  • Skydd av mobiltelefonen

Det kostar dock mellan 400 och 900 kronor om året att få ett komplett skydd av en till fem enheter, från datorn till mobilen.

Bästa skyddet till din pc

I PC-tidningen nummer 5/2018 jämför vi fem av de mest kända säkerhetspaketen och bedömer hur väl de skyddar datorn och hur enkla de är att använda.

Det testade produkterna kommer från BullGuard, Kaspersky, Norton, Avira och Bitdefender. Testvinnaren är ett gediget och välgjort program som för högsta betyg vad gäller säkerhet. På köpet ingår en rad funktioner som kan vara mycket nyttiga – allt till ett rimligt pris.

Köp tidningen i närmaste butik eller teckna en prenumeration, så kan du läsa det jämförande testet direkt via appen Wype.

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen samt tillgång till över 300 kontrollerade program, 400 instruktionsfilmer och mycket annat digitalt innehåll till din dator för endast 29 kronor!

Kanske är du intresserad av...