computer-sikkerhed

Gratis antivirusprogram till din dator och telefon

Skydda dina personuppgifter på din dator och smartmobil gratis och säkert. Vi testar både gratis antivirusprogram och de mest populära säkerhetspaketen samt visar dig hur du installerar dem.

Läs om det bästa gratis antivirusprogrammet här

Det bästa gratis antivirusprogrammet till datorn 

PC-tidningen ville hitta det bästa, gratis antivirusprogrammet mot de olika hoten som kan finnas på nätet. Stortestvinnaren Panda Free Antivirus briljerade genom att vara enkelt, överblickbart och mest effektivt. Du kan hämta virusdödaren här och slippa oroa dig för sabotageprogram igen. I artikeln visar vi hur du skannar din dator för att upptäcka virus och andra hot. Du kan också se hur du utnyttjar de bästa funktionerna i antivirusprogrammet, så att säkerheten alltid är på topp utan att det går ut över din dators prestanda. 

> Hämta och läs mer om Panda Free Antivirus här

Den bästa säkerheten 

Du kan också välja att köpa ett säkerhetspaket, där alla nödvändiga funktioner är samlade i ett program och det finns det många fördelar med. Vi har testat sex starka säkerhetspaket med antivirus, brandvägg, skräppostfilter, antispionprogram, keylogger, säkring av dina personuppgifter och många fler nyttiga redskap. En del av de här betalningsprogrammen kan hjälpa till att optimera din bärbara dator eller spara säkerhetskopior på någon säker plats. Om du vill spendera lite extra för att vara på den säkra sidan kan du läsa mer om programmen Bullguard, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Symantec och Trend Micro här. 

> Läs mer om säkerhetspaketen här

Gör telefonen säker med antivirus 

Har du en Android-telefon är det viktigt att använda ett säkerhetsprogram och Avast är ett bra exempel. Med det gratis antivirusprogrammet Avast kan du både skanna smartmobilens interna minne och minneskort, ta bort sabotageprogram och virus, blockera uppringningar från svindlare med mycket mera. 

> Läs mer här och eliminera hoten mot din telefon

> Läs de senaste nyheterna om datorsäkerhet här.

Kanske är du intresserad av...