Bästa antivirusprogrammet


© Shutterstock

De bästa säkerhetspaketen till Windows 10

Det finns fem säkerhetsprogram att välja mellan om du vill skydda din pc på bästa sätt. Det visar det tyska testinstitutet AV-Tests nya undersökning.

Vill du skydda din pc på bästa tänkbara sätt vet det tyska testinstitutet AV-Test vad du ska välja. De är precis färdiga med ett omfattande test av 20 populära säkerhetsprogram, och det är bara några av dem som håller måttet.

Bland de 20 säkerhetsprogrammet är det särskilt fem som är bäst på att står emot de hot som vi möter idag. Det är program från Kaspersky, McAfee, VIPRE Security, AhnLab och Bitdefender som får högst betyg när det gäller skydd i kombination med hur mycket datorn belastas. Med något av säkerhetsprogrammen från dessa företag skyddas alltså datorn bästa sätt utan att samtidigt bli seg.

De flest program ger bra skydd

De bästa programmen detekterar mellan 98,1 till 100 procent av alla de 1,3 miljoner skadliga program som AV-Test har använt i sina tester. Kaspersky, McAfee och VIPRE Security fångade upp alla hot utan att ge några falska positiv, alltså ofarliga filer som programmen uppfattar som skadliga.

Mer att läsa: Gratis antivirus till pc och mobil

Även om det är handfull program som klarar sig extra bra i testerna, noterar AV-Test att samtliga testade program håller hög klass. Sämst klarar sig Microworld eScan Internet Security Suite, som ändå fångar upp 96,7 procent av alla hot som AV-Test har använt.

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen och tillgång till över 300 program, 400 instruktionsfilmer och mycket annat digitalt material till din dator för endast  29 kr!

Kanske är du intresserad av...