Köp och sälj på Facebook

Allt fler använder Facebook som köp- och säljsajt

Plötsligt har Facebook blivit en konkurrent till de etablerade försäljningssidorna, som till exempel Tradera och Blocket.

2 maj 2013

Allt fler använder sociala medier för att snabbt kunna köpa och sälja grejer och det rör sig allt oftare om livsstilar och specialintressen. Det finns en hel rad grupper för samlare som söker 50-, 60- och 70-talsprylar och intresset växer hela tiden.

En av fördelarna framför auktionssidorna är att du och säljaren gör upp om köpet direkt, du slipper bevaka en auktion i upp till en vecka för att få din pryl och det finns ingen avgift som på de stora auktionssidorna.

Till skillnad från de etablerade auktionssidorna når sociala medier ut till en särskilt intressegrupp och inga andra, vilket också bidrar till en mer familjär stämning i grupperna. I vissa fall måste man ansöka om att få bli medlem i en köp och säljgrupp på Facebook, men det finns också öppna grupper med tusentals användare redo att fynda, ofta begränsade genom någon faktor som till exempel geografisk tillhörighet eller ett gemensamt intresse.

Kanske är du intresserad av...