USB-kabel wattdisplay Baseus.

Wattmätarkablarna från Baseus finns i två versioner.

USB-kabeln visar hur bra den laddar

En USB-kabel med skärm låter som en löjlig idé. Det är dock precis vad Baseus levererar, så att du kan följa med i laddningen av exempelvis din mobil.

4 mars 2022 av Steffen Nielsen

USB-kablar används för två ändamål: För dataöverföring och för laddning.

Just laddningen är huvudfokus för en ny kabel från det kinesiska företaget Baseus.

Kabeln försöker nämligen själv besvara en fråga som vi nog alla har suttit med när vi har försökt ladda telefoner och andra enheter med USB-kablar: Hur bra laddar kabeln egentligen?

> Läs även: EU vill ha USB-C-laddning i alla enheter

Indikerar laddningen i watt

USB-kabeln från Baseus innehåller nämligen en liten display i ena änden. På den kan du löpande följa hur många watt som passerar genom kabeln. 

På så sätt kan du både testa kvaliteten på själva kabeln, men också undersöka hur många watt dina olika enheter klarar av att ta emot. 

Det kan nämligen ofta vara den enhet som ska laddas som sätter begränsningar för laddningen.

40 eller 100 watt

Produkten finns i två versioner: En med USB-C till USB-A som kan mäta upp till 40 watt och en annan med USB-C i båda ändar som stöder mätning och laddning av upp till 100 watt.  

I det sammanhanget bör det nämnas att USB-standarden snart skapar möjligheter att ladda med upp till 240 watt, så att exempelvis bärbara datorer kan laddas med USB-kablar.

> Läs även: Vad är skillnaden mellan en USB-port och ett USB-minne?

Så här får du tag i Baseus kablar

Än så länge har ingen svensk butik tagit in dessa Baseus-kablar till försäljning, enligt prisjämförelsetjänster som Pricerunner.se. De kan dock köpas på exempelvis Ebay.

Om du föredrar andra former av exotisk laddning kommer du säkert att tycka om IKEA:s laddare Sjömärke. Den erbjuder nämligen inget mindre än osynlig, trådlös laddning! 

Läs vår artikel om Sjömärke här

> Läs även: Så fungerar trådlös laddning och QI

Kanske är du intresserad av...