Windows Update 22h2
22h2:

Det finns all anledning att uppdatera till Windows 11, version 22h2. Och Microsoft trycker på.

© Shutterstock_2231646391

Microsoft pressar ut 22h2-uppdatering till Windows-datorer

Microsoft trycker på för att få folk att uppdatera Windows 11 med 22h2-uppdateringen. Det finns många bra anledningar att göra det, för uppdateringen bjuder på både korrigeringar och verkliga innovationer för Windows 11.

6 februari 2023 av Steffen Nielsen

Halvårsuppdateringen 22h2 till Windows 11 kom, som namnet antyder, under andra halvåret 2022.

Närmare bestämt i oktober. Sedan dess har användare över hela världen uppdaterat sina Windows 11-datorer till den senaste versionen. 

Som alltid har det gjorts med Windows eget verktyg, Windows Update.

Microsoft: Hämta vår uppdatering

Alla har dock inte fått uppdateringen ännu. 

Faktum är att det är lite för många som inte har uppdaterat sina datorer från den föregående versionen som heter 21h2. Det skriver Microsoft i den här artikeln på företagets hemsida.

Därför kommer Microsoft se till att datorer uppdateras automatiskt till version 22h2 om inte användaren själv har gjort det. 

Svårare att undvika automatisk uppdatering

Det kommer att ske via ett meddelande på datorn där du bara blir ombedd att välja en tidpunkt för uppdateringen. Det kan till exempel vara en konkret tidpunkt, eller vid nästa omstart av datorn. 

Uppdateringen installeras sedan på datorn och efter en omstart ska du genomföra de sedvanliga valen och (i synnerhet) välja om du vill ge Microsoft olika behörigheter, installera en provversion av Microsoft 365 och så vidare.

Läs även: Så anpassar du Start-menyn i Windows 11

Supporten upphör till den gamla versionen

Du kanske undrar vad som händer om du ignorerar meddelandet från Microsoft och bara fortsätter använda din äldre Windows 11-version? 

Microsoft har inga direkta planer på att installera uppdateringen bakom ryggen på dig, men du ska vara medveten om att supporten för 21h2 upphör i oktober 2023. 

Rent konkret innebär det att datorer med 21h2 inte längre får säkerhetsuppdateringar för Windows 11 efter det datumet, och att inga andra felkorrigeringar installeras på datorn.

Läs även: Ny volymkontroll på väg till Windows 11

Hämta 22h2-uppdateringen nu

Om du inte vill vänta tills Microsoft knackar på dörren med 22h2-uppdateringen kan du hämta den redan nu. Det gör du enklast genom att installera Windows 11 installation Assistant från Fördelszonen. 

Kör programmet, så startar installationen av Windows 11 22h2.

Det finns alltså ingen anledning att vänta, inte minst eftersom 22h2 innehåller en rad funktioner som inte finns i föregångaren. Det gäller till exempel förbättringen av Aktivitetshanteraren, Aktivitetsfältet och Start-menyn samt flikar i Utforskaren.

Du kan läsa mer om de spännande nyheterna i 22h2 här.

Kanske är du intresserad av...