iPhone med Apple iOS 11

Ny version av Apples iOS till iPhone och iPad. 

© Shutterstock

iOS 11 - Ska du uppdatera din iPhone nu?

Den nyaste uppdatering av Apples mobila operativsystem finns nu att hämta till alla nyare iPhone och iPad. Frågan är om det är rätt att uppdatera nu eller att vänta ett tag?

20 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

I och med årets nya modeller av iPhone, iPhone 8 och iPhone X, passar Apple på att uppdatera sitt mobila operativsystem iOS. Nya iOS 11 fungerar på iPhone 5S och senare samt iPad Air och senare.

Det nya operativsystemet får ny design och flera av de mest använda funktionerna uppdateras, till exempel kontrollcentret, notiser och assistenten Siri.

Även om iOS 11 innehåller många bra uppgraderingar kan det finnas anledning att vänta lite med att uppgradera telefonen. Vissa delar i din iPhone kanske inte fungerar optimalt efter uppdateringen.

Kolla om apparna klarar iOS 11

Apple har förberett sitt system och alla sina appar för iOS 11 under lång tid, men det är inte säkert att alla de andra apparna som du använder fungerar med iOS 11. Det är smart att ta reda på det före uppdateringen, något som du kan göra själv.

Kontrollera apparnas kompatibilitet via Inställningar > Allmänt > Om. Tryck på Appar för att se de appar som det inte finns några uppdateringar till och som därför kanske inte fungerar fullt ut med iOS 11 ännu.

Om det finns en app i listan som du är beroende av bör du överväga att vänta med att uppdatera till iOS 11.

Om det inte händer något när du trycker på Appar, fungerar alla installerade appar även efter uppdateringen.

Vill du alltid vara säker på att mobilen är laddad får du nu portabelt batteri, en så kallad powerbank, och 2 nummer av tidningen för endast 59:50 kronor – du sparar 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...