Det nya Kontrollcentret i iOS 11 är överskådligare och tydligare än tidigare, men det går inte att stänga av Wi-Fi eller Bluetooth där även om det ser ut så.

Tror du att du stänger av Wi-Fi och Bluetooth i det nya kontrollcentret i iOS 11? Det gör du inte.

© Shutterstock

iOS 11: Det går inte att stänga av Wi-Fi eller Bluetooth i nya Kontrollcenter

Även om Wi-Fi och Bluetooth inaktiveras i Kontrollcenter i iOS 11 stängs inte funktionerna av. Läs om hur du måste göra om du verkligen vill stänga av dem.

24 oktober 2017 av Christian Slot

När iOS 11 lanserades för någon månad sedan hyllades det av de flesta Apple-fans.

Bland annat blåste uppdateringen nytt liv i assistenten Siri, notiser och Kontrollcenter.

Särskilt uppdateringen till iPad fick mycket beröm, medan det visade sig att iOS 11 till iPhone bland annat resulterade i sämre batteritid.

> Räcker batteriet i mobilen inte lika länge som förut får du nu ett portabelt batteri och 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor!

Wi-fi och Bluetooth stängs inte av

Kontrollcenter i iOS 11 har dessutom fått kritik eftersom det går att ändra favoritinställningarna med ett felaktigt drag med fingret.

Nu har flera användare noterat att det inte går att stänga av vare sig Wi-Fi eller Bluetooth via Kontrollcenter.

När man gör det i iOS 11 stängs bara den aktuella anslutning till de enheter eller nätverk som telefonen är ansluten till. Bluetooth och Wi-Fi är dock fortfarande aktiva.

Dessutom ansluter iPhone automatiskt till ett nytt nätverk om du befinner dig nära det eller när klockan är fem nästa morgon – utan att det går att göra någonting åt det.

Läs mer om iOS

Stäng av Wi-Fi och Bluetooth i iOS 11

För att verkligen stänga av Wi-Fi eller Bluetooth måste man öppna Inställningar, välja Wi-Fi eller Bluetooth och sedan inaktivera tjänsten.

För att via Kontrollcenter verkligen stänga av de två tjänsterna måste Flygplansläget aktiveras. Det sker med ett tryck på ikonen med flygplanet.

Apple förklarar på sin supportsida att Wi-Fi och Bluetooth inte stängs av för att till exempel kommunikationen med Appels smartklocka Apple Watch ska fungera.

Mer att läsa: Få mer plats i din iPhone

Kanske är du intresserad av...