iPhones

Så stänger du av två irriterande iPhone-funktioner

Nya iPhone-telefoner innehåller två funktionen som irriterar mer än de tillför. Så här stänger du av dem.

5 augusti 2016

Lätt att nå och Skaka för att ångra är två funktioner som de flesta Apple-användare har stiftat bekantskap med om de har en nyare modell av iPhone. Målet med funktionerna är givetvis att göra det enklare att använda telefonen, men för många är funktionerna mer irriterande än till fördel. Så här gör du för att stänga av dem, om du inte längre vill ha dem.

Lätt att nå Lätt att nå introducerades i och med lanseringen av iPhone 6. Avsikten är att göra det lättare att använda telefonen med bara en hand genom att halvera storleken på skärmen och därmed göra att allt går att nå med en hand. Funktionen aktiveras med två snabba tryck på Hem-knappen. Om du vill stänga av funktionen behöver du göra följande: Öppna Inställningar, gå in under Allmänt - här kan du stänga av Lätt att nå.

Skaka för att ångra Du kan ångra en text genom att skaka lite på telefonen, men sättet att använda funktionen kan medföra att funktionen dyker upp i tid och otid och blir irriterande. Om du vill stånga av den här funktionen går du in i Inställningar, går in under Allmänt - här kan du stänga av Skaka för att ångra.

Kanske är du intresserad av...