Apple iOS 12

Apples nya operativsystem iOS 12 till iPhone och iPad bjuder på spännande nyheter.

© Apple

iOS 12: Allt du behöver veta om det nya operativsystemet

I den nya versionen av iPhones operativsystem, iOS 12, erbjuds både prestandaförbättringar, nya känsloikoner, samt en mätare som kan visa hur mycket tid du spenderar vid skärmen.

20 juni 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

iOS 12, nästa version av operativsystemet till iPhone, ska komma någon gång i vår.

Redan nu har dock Apple avslöjat några av de funktioner och förbättringar som kommer att finnas i det nya operativsystemet.

Det här kan du glädja dig åt i iOS 12:

Ny funktion mäter din tid vid skärmen

Apple vill att användarna ska spendera mindre tid tittandes på mobilen och mer tid med släkt och vänner i den verkliga världen. Därför kommer iOS 12 att kunna berätta för dig hur mycket dig du spenderar med telefonen, bland annat med en sammanställning av vilka appar du använder mest.

Det kommer även att erbjudas möjligheter att sätta gränser för dig själv, så att du till exempel bara kan använda Facebook en halvtimma varje dag.

iOS 12 funktioner smartmobilsberoende

iOS 12 kan mäta hur mycket tid du spenderar vid alla dina Apple-enheter, och på så vis ge dig en bättre uppfattning om hur du spenderar din tid.

© Apple

När all tid är använd, kommer appen att blockeras när du försöker starta den. Det är möjligt att ta sig förbi blockeringen, men det är inte till stor hjälp om du försöker begränsa ditt mobilanvändande.

iOS 12 är ett snabbare operativsystem

iOS 12 kommer att förbättra hastigheten på din iPhone. 

Enligt Apple kommer iOS 12 att kunna starta appar upp till dubbelt så snabbt som iOS 11, starta kameran 70 procent snabbare och öppna tangentbordet 50 procent snabbare.

Förbättringarna har testats på en iPhone 6 Plus, så om du sitter med en äldre iPhone och tycker att den känns långsam kan det nya operativsystemet göra din tillvaro drägligare.

Läs allt om iPhone här 

Animerade känsloikoner till iPhone X

För iPhone X kommer iOS 12 att innehålla det Apple kallar Memoji, rörliga känsloikoner som bättre ska kunna spegla ditt humör och dig som person.

iOS 12 animerade känsloikoner

iOS 12 kommer att innehålla animerade emojis - så kallade animojis eller memojies - om du har en iPhone X.

© Apple

Det kommer även att finnas fyra nya Animoji: en koala, en tiger, ett spöke och en dinosaurie, som kan härma dina rörelser. 

Du kan läsa om de nya funktionerna i det kommande operativsystemet på Apples hemsida, bland annat möjligheten att använda Facetime med 32 personer samtidigt.

iOS 12 betatestas just nu och kommer att släppas under våren.

> Med ett externt batteripaket behöver din telefon aldrig bli strömlös. Just nu kan du få två nummer av PC-tidningen och ett elegant batteripaket för bara 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...