Nya Yoga Book 9i är inte som andra datorer.
Lenovo Yoga Book 9i

Med nya Yoga Book 9i väljer du själv om du vill ha en extra stor skärm för dina program eller om skärmen ska användas som tangentbord. 

Lenovo Yoga Book 9i släpper tangentbordet och lägger till en extra skärm

Är du på jakt efter en speciell dator som inte är som alla andra? Då är Lenovos nya Yoga Book 9i ett bra alternativ. Här är inget riktigt som vanligt.

17 januari 2023 av Niklas Ernst

Glöm allt du tror att du vet om hur en bärbar dator ska se ut. Lenovos nya Yoga Book 9i är nämligen väldigt annorlunda jämfört med andra datorer. 

LÄS ÄVEN: Analysera din urin med mobilen

Där en dator normalt består av en skärm överst med ett tangentbord och en mus under, består Lenovos nya hybridmaskin i stället av två pekskärmar.

Lenovo Yoga Book 9i kan användas på många olika sätt.
Yoga Book 9i:

Lenovos nya dator kan användas på många olika sätt och du kan antingen använda ett medföljande tangentbord eller ta fram ett virtuellt tangentbord på den nedre skärmen. 

© Shutterstock


Det betyder att datorn kan användas på en mängd olika sätt, som du också kan se i illustrationen ovan. 

Du kan till exempel ställa datorn på högkant med hjälp av det medföljande fodralet. På så sätt får du en stor och bred skärm som är perfekt för att till exemel se på film.

LÄS ÄVEN: Här är de bästa mobilerna just nu

Du kan också ställa den upprätt med hjälp av fodralet, så att du får en extremt hög skärm och gott om plats för program och fönster. Då använder du det medföljande Bluetooth-tangentbordet och en mus eller styr datorn med fingrarna.

Stor skärm – stor prislapp

Den nya datorn kan även användas på ett mer normalt sätt, där den är uppfälld som en vanlig bärbar dator. Då visas ett virtuellt tangentbord och en pekplatta på den nedre skärmen.

På så sätt kan du använda datorn på olika sätt beroende på vad du gör: om du tittar på film, arbetar med många filer eller bara bläddrar på sociala medier.

Här är Lenovos nya Yoga Book 9i
Lenovos nya Yoga Book 9i

När du använder det medföljande tangentbordet på det här sättet får du gott om skärmutrymme. Datorn hålls fast av det medföljande fodralet, som kan placeras på olika sätt. 

© Lenovo


Den nya datorn visades upp på årets stora CES-teknikmässa i Las Vegas, men den går inte att köpa eller se i butikerna ännu. 

Den blir dock tillgänglig i juni, då datorn kan bli din för en bit över 23 000 kronor.

LÄS ÄVEN: Prova chattroboten som kan svara på (nästan) alla dina frågor

För den summan får du alltså två stycken 13,3 tum stora OLED-skärmar, 16 gigabyte arbetsminne och en helt ny processor från Intel. Du kan se hela listan med specifikationer nedan:

  • Minne: 16 GB ram
  • Processor: Intel 13. Gen Core i7-U15
  • Lagring: Upp till 1 TB
  • Upplösning: 2,8K
  • Skärmstorlek: 13,3" (16:10)
  • Tjocklek: 16 mm
  • Vikt: 1,38 kg

Du kan se en videogenomgång av datorn här, där du får en känsla av hur datorn fungerar och på vilka olika sätt du kan använda den.

Kanske är du intresserad av...