Bästa mobilen bäst mobil 2023
Bästa mobilen?

Vilken mobil ska du välja just nu? Vi pekar ut tre av de mobiler som vi tycker är bäst just nu. 

© Shutterstock

Här är den bästa mobilen 2023

Det kan framstå som en djungel när man ska köpa en ny mobil. Här är vårt förslag på tre av de bästa mobilerna du kan köpa 2023.

Utbudet av stora och häftiga mobiler är större än någonsin.

Men vilka mobiler är bäst just nu?

Här är våra förslag på topp tre bland de mobiler vi har haft i vårt testlaboratorium den senaste tiden.

Google Pixel 7 Pro: Har en fantastisk kamera

Pixel 7 Pro utnyttjar alla styrkorna i Googles eget operativsystem Android. Användarupplevelsen är väldigt bra, och alla menyer och appar rör sig mjukt utan hackiga animationer eller andra irritationsmoment.

I de flesta mobiler modifieras Android-operativsystemet av tillverkarna av de olika mobilmärkena, men i Pixel 7 Pro får du den helt rena versionen av Android 13 – den senaste versionen av Android.

Det innebär att du är bland de första som får nya uppdateringar för Android, eftersom de inte behöver ändras ytterligare. Det finns några märkliga inbyggda funktioner, till exempel möjligheten att registrera snarkningar medan du sover. Men det kan man ju strunta i att använda.

Skärmen är stor, skarp och snygg. Glaset böjer sig på sidorna så att bilden går hela vägen ut till kanten. Om du tittar på film kan du njuta av den utmärkta kontrasten och de inbyggda stereohögtalarna, som levererar bra ljud med tanke på att de sitter i en mobil.

> Du kan läsa vår recension av Pixel 7 Pro och se aktuella priser i Testzonen.

> Läs även: Nu kommer Googles Pixel-mobil äntligen till Sverige

Google Pixel 7 Pro
Googles eget operativsystem:

Du får den helt rena versionen av Android i Pixel 7 Pro.

> Prova PC-tidningen för endast 29 kronor. Du får omedelbart tillgång till Fördelszonen med över 400 program och artiklar ur tidningen. Läs mer om erbjudandet.

ASUS Zenfone 10: kraftfull mobil med många funktioner

Många nya mobiler är idag så stora att man knappt kan sitta ner om man har dem i byxfickan. ASUS Zenfone 10 går sin egen väg med en skärm på mindre än 6 tum. Det är en mobil som är lätt att få ett stadigt grepp om, och den passar lätt i de flesta fickor.

Kameran tar upp en hel del utrymme på baksidan av den kompakta mobilen. Den tar utmärkta bilder, men vi var särskilt nöjda med videofilmerna, där ett riktigt effektivt bildstabiliseringssystem fick klipp som annars skulle ha varit skakiga att se snygga och stadiga ut, trots att vi gick med telefonen i händerna medan vi filmade.

Du får en bra, ljusstark AMOLED-skärm i Zenfone 10, och vi kunde utan problem tyda skärmens innehåll utomhus på en solig sommardag. Det finns också en skarp kontrast mellan skärmens vita pixlar och de svarta.


iPhone 14 Pro: Fantastisk mobil till galet pris

iPhone 14 Pro är en fantastisk mobil. Om du är typen som har din mobil i tre eller fyra år, då har det verkligen hänt mycket med såväl prestanda som design och kamera jämfört med de äldre iPhone-modellerna.

Apples processorer har länge legat före konkurrenterna. Så är det även den här gången, för iPhone 14 Pro:s A16-processor slår alla Android-mobiler. Våra mätningar visade också en betydande förbättring jämfört med föregångaren iPhone 13 Pro. Vi märkte dock ingen direkt skillnad mellan Pro-modellen och den vanliga 14-modellen. Ändå är det självklart bra att veta att kraften finns där när det kommer nya funktioner och mer krävande appar.

iPhone 14 Pro har en ”Always-on”-funktion. Det har varit standard på många Android-mobiler i åratal. Där handlar det dock ofta om ren vit text på svart bakgrund. Apples version av Always-on är en mer omfattande lösning: Här är hela skärmen tänd hela tiden och visar både bakgrund i färg och diverse information.

Frågan man då ställer sig är om det inte gör slut på strömmen snabbt? Vårt spontana intryck är att det inte gör det. iPhone 14 Pro har nämligen dynamisk uppdatering av skärmen. Den växlar alltså hastighet från 1 till 120 Hz, och när mobilen ligger låst på ett bord växlar den ner till 1 Hz. Tillsammans med OLED-tekniken och en processor som är bra på att ”tänka själv” ger det inte någon våldsam förbrukning.

> Du kan läsa vår recension av iPhone 14 Pro och se aktuella priser i Testzonen.

> Läs mer om iPhone 14-modellerna här

Kameran i iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro

Även glada amatörer kan ta snygga bilder med den avancerade kameran i iPhone 14 Pro.

© Apple

Håll dig uppdaterad om de nya trenderna och produkterna

I PC-tidningen testar vi löpande nya produkter. Vi håller dig också uppdaterad om de senaste trenderna inom datorer, mobiler och ny teknik, både i tidningen och i vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de viktigaste nyheterna direkt i din inbox.

> Anmäl dig till nyhetsbrevet här

Kanske är du intresserad av...