Netflix överväger att visa reklam i vissa abonnemangsformer
Netflix:

Snart kan filmen komma att avbrytas av reklam om du väljer Netflix nya abonnemang. 

© Shutterstock

Nu kan reklam vara på väg till Netflix

Streamingjätten Netflix förlorar prenumeranter för första gången på tio år. Detta får företaget att överväga idén om att införa reklam.

29 april 2022 av Niklas Ernst

I tio år har det varit full fart framåt för världens största streamingtjänst, Netflix, som bara vuxit och vuxit och idag både erbjuder och producerar egna filmer, serier och spel.

Nu går det dock inte längre lika bra för Netflix, som i det senaste delårsrapporten meddelade att företaget den senaste tiden har tappat 200 000 prenumeranter. 

Företaget förväntar sig dessutom att det bara är toppen av ett isberg.

LÄS ÄVEN: Hur mycket kostar Netflix, HBO Nordic och Viaplay?

Det sägs nämligen att Netflix räknar med att antalet kunder kommer att minska ytterligare – med två miljoner – och därmed sluta på 219,6 miljoner prenumeranter, jämfört med de drygt 221 miljoner prenumeranter företaget har idag.

Netflix pressas av konkurrenter

Därför arbetar Netflix nu med att erbjuda en ny typ av abonnemang som ska vara reklamfinansierad och därmed billigare och där de filmer och serier du ser kommer att avbrytas av reklam.

LÄS ÄVEN: Netflix: 5 smarta tips för en bättre streamingupplevelse

Detta för att försöka vinna tillbaka kunder, som efterhand får fler och fler möjligheter att välja mellan olika streamingtjänster på marknaden.

Netflix behöver bland annat konkurrera med Amazon Prime Video, Disney+ och HBO Max. Det är dock ännu inte känt när ett reklamfinansierat abonnemang blir tillgängligt och hur det ska fungera. 

Satsar på gratisanvändarna

Den senaste tiden har Netflix dessutom fått rubriker, eftersom företaget meddelat att de kommer att ge sig på dem som delar konton.

Detta är nämligen mot företagets användarvillkor och innebär samtidigt att Netflix går miste om stora potentiella intäkter från de personer som alltså delar ett abonnemang istället för att skaffa ett eget.

LÄS ÄVEN: Nu är det snart slut med att använda Netflix gratis

Det har fått Netflix att meddela att det kommer att kosta en månadsavgift om flera personer använder samma konto. 

Kanske är du intresserad av...