Fem tips för ett smidigare Netflix
© Netflix

Netflix: Fem tips för ett smidigare Netflix

Med de här fem tipsen får du ut mer av Netflix och får bättre kontroll över de förslag som tjänsten kommer med.

18 april 2017 av /trs

Även om Netflix är en mycket välgjord och lättanvänd filmtjänst finns det en del att göra för att minska söktiderna när du letar efter nytt material att titta på.

1. Använd betygssystemet

Varje gång som du har tittat klart på en film eller tv-serie frågar Netflix om du vill betygssätta den med en tumme upp eller ned. Om du sätter ett betyg kommer tjänstens avancerade algoritmer använda informationen för att ge dig bättre förslag på sådant som passar dig.

Läs mer: Netflix har fått ett nytt betygssystem

2. Använd flera profiler

I Netflix går det att ha upp till fem användarprofiler för varje konto, något som gör det mycket enklare att hitta material som du giller även om ni är flera i familjen som använder samma konto. Det är smidigt att låta barnen ha egna konton, så slipper man gå igenom långa listor med tecknade serier i jakten på spännande serier. Barnen slipper dessutom få läskiga förslag på skräckfilmer när de letar efter de senaste avsnitten av Svampbob Fyrkant...

3. Omdömen

Det går att lägga till filmdatabaserna Rotten Tomatoes och IMDB till din profil på Netflix. I Google Chrome kan du installera NEnhancer som visar båda tjänsternas betyg.

Läs även om ett annat tillägg till Chrome som gör det enklare att hitta specifika ämnen på Netflix.

4. Spara lokalt

Nyligen har Netflix infört en funktion för att spara vissa material lokalt, så att det går att titta på det utan att vara ansluten till internet. Funktionen finns bara i appen för Windows/iOS/Android.

Läs mer om funktionen: Spara Netflix-serier i datorn.

5. Städa bland rekommendationerna

Om någon annan har använt din profil och du får förslag som du inte alls tycker om går det att städa bland rekommendationerna. Tryck på ikonen med de tre strecken och välj Konto. Rulla ned till Streamingaktivitet och ta bort de filmer som du inte tycker passar in i din profil. Här visas allt som du har tittat på och det går att rensa i listan genom att ta bort titlar via krysset till höger vid varje post.

Läs mer om Netflix.

Med ett par hörlurar får du bättre ljud i din dator eller mobil - utan att störa omgivningen. Just nu får du dessa hörlurar från BPM tillsammans med två nummer av PC-tidningen samt e-boken "Allt du måste veta om strömmande film" för bara 59:90 kronor + porto. Du sparar 407 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...