Galaxy S8 och iPhone 7
Samsung ligger i framkant med sin flaggskeppsmobiler. Kanske så långt fram att det är dags att överge iPhone?© Samsung

Lätt att byta mobiltelefon från iPhone till Android

Får nya Samsung Galaxy S8 dig att fundera på att byta sida? Samsung har gjort det enkelt att att få med allting från en iPhone till en Android-telefon.

Är du sugen på nya Samsung Galaxy S8, kan enbart tanken på att byta från en iPhone göra vem som helst missmodig.

Det handlar inte bara om att vänja sig vid ett nytt operativsystem och hur den nya telefonen fungerar, det handlar framför allt om hur man ska få med sig alla kontakter, bilder, sms, e-post och annat som finns i en välanvänd iPhone.

Byter du från iPhone till en Samsung (eller någon annan Android-telefon) behöver detta dock inte vara något större bekymmer. Med appen Samsung Smart Switch är det nämligen lätt att byta sida i det stora mobiltelefonkriget.

Läs även: 5 saker som Samsung Galaxy S8 gör bättre än iPhone 7


I den här artikeln visar vi dig hur du överför data från iPhone till Android, vilka Androidmobiler som stöds av Samsung Smart Switch, och hur du gör din mobilupplevelse mer bekväm med ett trådlöst tangentbord.

Överför data från iPhone till Android

Med appen Samsung Smart Switch som är gratis i Google Play Butik, kopplar du ihop din nya Android-telefon med en iPhone via kabel eller WiFi för att snabbt överföra alla viktiga filer.

Du kan med fördel göra överföringen medan telefonerna är anslutna till ett trådlöst nätverk för att undvika att göra dataöverföringen via mobilt bredband.

Vill du göra tvärtom, det vill säga byta från en Android-telefon till iPhone har Apple tagit fram en app för det.

Android-mobiler som funkar med Samsungs app

Samsung Smart Switch stödjer inte bara Samsungs egna mobiltelefoner utan även de flesta andra Android-telefoner från till exempel HTC, LG, Sony, Huawei, Lenovo och Motorola som kör Android 4.0 eller senare.

Vissa telefoner av äldre modell fungerar inte med. Läs mer i Google Play Butik innan du kastar din in i projektet.

Appen kan även vara till hjälp om du har en Windows Phone eller en Blackberry.

Skriv effektivt på mobilen och pekdatorn

Med ett trådlöst tangentbord blir det en helt ny upplevelse att skriva långa texter på mobilen och på pekdatorn.

Tangentbordet ansluts via Bluetooth, sedan blir det nästan likadant att skriva på smartmobilen och pekdatorn som på den vanliga datorn eftersom du slipper använda skärmtangentbordet och trycka på skärmen.

> Just nu kan du få ett trådlöst tangentbord tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor plus porto och expeditionsavgifter. Beställ redan nu via den här länken.

Kanske är du intresserad av...