SEQR logo

Tre av fyra betaltjänster är osäkra

Ett enda företag klarade datainspektionens granskning.

17 juni 2014
SEQR säkert

När Datainspektionen presenterade resultatet av myndighetens granskning av hur de fyra betaltjänstföretagen SEQR, Trustly, WyWallet och Klarna hanterar användarnas personuppgifter, är SEQR den enda som blir godkänd utan anmärkningar. Datainspektionen har undersökt vilka uppgifter som samlas in om de som använder tjänsterna och hur dessa uppgifter används.

  • Säkerheten och integriteten hos våra användare är A&O för SEQR och utgör grunden för hela vår teknologi. Vi är väldigt glada för att detta nu även bekräftats av den svenska staten, säger Seamless vd Peter Fredell.

Den teknologi som SEQR använder säkerställer att ingen information om användarna kommer i orätta händer. Av Datainspektionens rapport framgår också att inspektionen gör bedömningen att säkerheten hos SEQR uppfyller kraven i personuppgiftslagen.

  • Vid sidan av den tekniska säkerheten är det också viktigt att uppgifter om de individer som använder nya betallösningar används på ett korrekt och transparent sätt. Därför är det extra glädjande att SEQR, som den enda av de granskade betallösningarna, har fått svart på vitt att vi uppfyller lagkraven kring respekt för användarnas personliga integritet, säger Peter Fredell.

SEQR finns idag lanserad för iOS, Android och Windows Phone. Mer information finns på SEQR:s webbplats www.seqr.se.

Kanske är du intresserad av...