Hackarna riktar fokus mot konsumenterna
Konsumenter i fokus:

Hackare kommer enligt säkerhetsföretaget Reason Labs att satsa mer på helt vanliga människor under 2022.

© Shutterstock

Hackarna riktar fokus mot konsumenterna

Det finns tecken på att hackare kommer att satsa mer på vanliga konsumenter 2022 än de gjorde 2021, då företag var de IT-kriminellas föredragna mål.

År 2022 är förmodligen året då du på allvar måste skydda dig mot hackare. 

Hittills har det främst varit företag, stora som små, som varit offer för hackerangrepp. Nu har turen kommit till dig.

Experter på digital säkerhet uppskattar nämligen att de IT-kriminella kommer att rikta fler hackerangrepp mot privatkonsumenter 2022 än de har gjort under tidigare år.

Det avslöjar en analys gjord av säkerhetsföretaget Reason Labs.

Om du inte redan har skyddat dig ordentligt mot hackerangrepp är det därför en mycket bra idé att göra det nu.

LÄS ÄVEN: Vad är hacking? Och vad är skillnaden mellan goda och onda hackare?

Så kommer hackarna att drabba dig

I en digital vardag finns det en uppsjö av metoder som hackarna kan använda för att angripa dig. Först och främst kommer hackarna, enligt Reason Labs, att utnyttja marknaden för kryptovaluta och NFT-konst.

Marknaden har utvecklats dramatiskt under 2021, men det är inte alla som är lika bra på att skydda digitala pengar och värdefulla konstverk. Och det är goda nyheter för hackarna.

Dessutom berättar Reason Labs 27-sidiga rapport att IT-kriminella kommer att fokusera på att angripa med adware som ska användas för att stjäla inloggningsuppgifter, eller till och med starta ransomware-attacker.

LÄS ÄVEN: Vad är NFT-konst?

Hackare utnyttjar dig

Hackare kommer enligt säkerhetsföretaget Reason Labs med stor sannolikhet att satsa mer på vanliga konsumenter under 2022. Anledningen är att det helt enkelt är lättare att få tillgång till företagens viktiga nätverk via privatpersoner.

Även om coronapandemin sakta ebbar ut arbetar allt fler människor mer hemma än innan vi drabbades av covid-19, och det kan hackare lätt utnyttja.

Eftersom den digitala säkerheten i hemmet sällan är i nivå med skyddet hos företag, är det nämligen lättare att tvinga sig in på företagsservrarna.

Det sker till exempel genom att locka privatpersoner i nätfiskefällor och därmed ta över den anställdes inloggning till arbetsplatsens nätverk, varpå hackarna kan inleda en attack.

LÄS ÄVEN: Om du får ett av de här mejlen ska du vara försiktig

Skydda dig med säkerhetspaketet

Om man ska tro på säkerhetsföretaget Reason Labs kommer cyberhotet mot oss vanliga människor att vara extra stort 2022. 

Därför är det en bra idé att öka din digitala säkerhet.

Det kan du enkelt göra med PC-tidningens säkerhetspaket, som bland annat innehåller program som skyddar mot ransomware-attacker och sätter stopp för virus och adware.

Du hittar vårt säkerhetspaket i Fördelszonen, där du som prenumerant kan logga in och hämta de åtta programmen med tillhörande steg-för-steg-guider som vi har tagit fram för de enskilda programmen.

> Gå direkt till säkerhetspaketet på vår säkerhetssida i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...