Android-telefon som är infekterad med virus

App Defence Alliance ska skydda Android-telefoner mot osäkra appar

© shutterstock

Google skapar allians mot osäkra appar

Nu ska det bli säkrare att hämta appar till Android-telefonen när Google tar upp kampen mot osäkra och skadliga appar.

Google har ingått ett samarbete med en rad säkerhetsföretag för att skydda butiken Google Play mot skadliga och osäkra appar. Samarbetet kallas App Defence Alliance.

Säkerhetsföretagen ESET, Lookout och Zimperium, som Google har skapat App Defence Alliance tillsammans med, är alla kända och erfarna när det handlar om att skydda mobiltelefoner och annan elektronik mot virus.

Googles eget säkerhetsprogram Google Play Protect har länge kritiserats för att inte vara tillräckligt effektivt. Det ska App Defence Alliance bland annat råda bot på.

App Defence Alliances logotyp

App Defence Alliance ska stoppa farliga appar från att komma in i Google Play Butik.

© Google

Vad är App Defence Alliance?

Samarbetet mellan Google, ESET, Lookout och Zimperium fungerar så att säkerhetsföretagen får tillgång till appar som först efter att de har blivit godkända får säljas i Google Play Butik.

På så sätt ska företagen tillsammans se till att det inte dyker upp några farliga appar Google Play Butik – och kanske till din telefon.

Resultatet av App Defence Alliance kan både bli färre skadliga appar i Google Play Butik och snabbare säkerhetsuppdateringar för alla Android-apps. Generellt kan det betyda att din telefon blir mycket säkrare.

Kanske är du intresserad av...