Google spionerar

Google kartlägger ditt liv

Ny tjänst genomsöker din personliga information för att kartlägga vad du gör.

20 november 2012

I våras genomförde Google en ändring i sina användaravtal som gav företaget rätt att dela din personliga information mellan företagets olika tjänster. Nu börjar företaget på allvar utnyttja möjligheterna med den nya Google Now, en tjänst i senaste versionen av företagets operativsystem Android.

Genom att arbeta i bakgrunden utan användarens direkta inblandning samlar Google Now information bland alla data som du matat in i Googles olika tjänster och kombinera dem med att kartlägga din position, dina sökningar på internet, din e-post och din kalender. Anledningen är att försöka förutsäga vilken information och vilka tips som är intressant för dig vid varje givet tillfälle och beroende på var du befinner dig.

Google Now presenterar resultaten av kartläggningen i form av kort som presenterar informationen som företaget anser passar dina vanor. För tillfället finns det inte speciellt många kort att tillgå, men enligt Google är tjänsten fortfarande i ett tidigt skede, och utesluter inte att de i framtiden kan introducera kort som levereras av andra externa företag.

Kanske är du intresserad av...