OpenOffice

Tre alternativ till Microsoft Office

Om du inte vill betala för den senaste versionen av Microsoft Office finns det flera kompetenta alternativ, som dessutom är gratis.

1 november 2017 av Steffen Nielsen

Att betala för den senaste versionen av Microsoft Office gräver ett stort hål i de flesta plånböcker, oavsett om du väljer att köpa det som en fristående produkt eller prenumerera på programpaketet i form av Office 365. 

Här presenterar vi tre alternativ till Office, som alla har det gemensamt att de är gratis.

Apache OpenOffice 

Det här traditionella kontorspaketet finns på svenska, och i likhet med sina konkurrenter erbjuder det ordbehandling, kalkyl- och presentationsprogram, men här finns även databasprogram, ritprogram och program för att hantera matematiska formler. 

Apache OpenOffice finns att hämta här.

Google Docs 

Google har blivit en allvarlig konkurrent till Microsoft. Google Docs är ett svenskt kontorspaket som finns i molnet, vilket betyder att det går att redigera text, använda kalkylark och mycket annat direkt i en vanlig webbläsare. Google Docs har dessutom den fördelen att du alltid kan nå dina dokument, oavsett var eller på vilken dator du befinner dig. 

Här kan du komma i gång med Google Docs.

Libre Office 

Detta kontorspaket är en konkurrent sprunget ur OpenOffice och erbjuder samma typ av program, även här på svenska. De två paketen påminner mycket om varandra, men LibreOffice erbjuder dessutom en rad avancerade funktioner som OpenOffice saknar. 

Du kan hämta LibreOffice från Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...