Slutet för Office-paketet
Slutet för Office:

Namnet ”Microsoft 365” kommer framöver att vara det som gäller när det handlar om kontorspaketet från Windows-jätten.

Microsoft Snart är det slut med Office

Alla datoranvändare vet att kontorspaketet från Microsoft heter ”Office”. Den sanningen gäller dock inte längre. Idag byter Microsoft kontorsflaggskepp nämligen namn.

En riktig sensation har drabbat datorvärlden.

Microsoft har meddelat att företaget överger namnet Microsoft Office på sitt kontorspaket. 

Paketet kommer framöver att heter Microsoft 365. Förändringarna håller redan på att rullas ut på kontorspaketets många plattformar. På så sätt har webbplatsen Office.com redan bytt namn till Microsoft365.com.

Office är 34 år gammalt

Bill Gates nämnde första gången namnet Microsoft Office 1988, när Microsoft lanserade en rad program för kontorsfolk. 

Microsoft Office blev sedan det dominerande kontorspaketet för privatpersoner och företag. Det är det än idag, dock med allt tuffare konkurrens från Googles gratis kontorspaket på webben.

Läs även: Nytt abonnemangsfritt Microsoft Office på väg

Kontorspaketet, som bland annat innehåller Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint och Microsoft Outlook, kommer framöver att heta Microsoft 365.

De individuella programmen i paketet behåller sina ursprungliga namn, så att exempelvis Microsoft Word fortfarande heter så även efter att ändringen träder i kraft.

Microsoft Office blir Microsoft 365
Microsoft 365:

Microsoft har åstadkommit ”stoppa pressarna” på sin egen hemsida. Microsoft Office försvinner.

Förvirring kring Microsofts kontorspaket

Utannonseringen av det nya namnet kommer i kölvattnet av en period då du som vanlig användare av Microsoft Office lätt har kunnat bli väldigt namnförvirrad.

Office-paketet – nu Microsoft 365 – kommer alltså både som ett programpaket till datorn, som en onlineversion på Microsofts hemsida samt som ett paket med appar till mobila enheter

Samtidigt kan du få tag på kontorspaketet som ett engångsköp, genom ett abonnemang eller som en gratis onlineversion. Kontorspaketet kommer också i en familjeversion och i en version för endast en person.

Läs även: Få hela Microsoft Office Paketet i mobilen

Välkommen till Microsoft 365

Visst råder det fortfarande en del förvirring kring vilken version du ska välja, men namnröran är i alla fall på tillbakagång nu när ”Office” hör till det förflutna. 

Framöver kommer nämligen alla produkter att heta Microsoft 365.

På Microsofts hemsida kan du få svar på alla dina frågor om ändringen. Här har man nämligen skapat en artikel med de vanligaste frågorna (på engelska).

Läs även: Så blir nya Office i Windows 11

Kanske är du intresserad av...